„A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi după obiceiul Său, în ziua Sabatului a intrat în sinagogă.” Luca 4:16

Prin participarea noastră la biserică, noi mărturisim public supunerea şi închinarea noastră faţă de Isus. În Matei 10:32 ni se spune că dacă Îl vom mărturisi pe Isus înaintea oamenilor, şi El ne va mărturisi pe noi înaintea Tatălui Său. Isus a mers la biserică, dându-ne un exemplu de urmat. El a mers la biserică pentru a anunţa lumii legătura Sa cu Tatăl Său, supunerea Lui faţă de Tatăl Său. El a mers la biserică pentru a dărui, şi a continuat să meargă acolo, în ciuda dificultăţilor pe care le întâlnea la biserică.

Isus a stat în picioare în sinagogă într-o zi de Sabat, în oraşul Nazaret, şi a câtit din cartea lui Isaia. El a câtit acolo că fusese trimis să predice săracilor Evanghelia. De ce? Pentru că aceia care sunt bogaţi şi au de toate, neducând lipsă de nimic, nu pot înţelege Evanghelia. El a zis că fusese trimis să tămăduiască pe cei cu inima zdrobită. De ce? Pentru că atunci când inima este zdrobită şi golită de eul personal, ea îşi simte nevoia. El a fost trimis să propovăduiască prinşilor de război slobozenia. De ce? Pentru că noi toţi suntem prizonierii păcatului, şi numai aceia care îşi dau seama de sclavia în care sunt, sunt dispuşi să lase pe Fiul lui Dumnezeu să-i elibereze. El a fost trimis să redea vederea orbilor. De ce? Pentru că fără alifia Duhului, noi nu putem vedea câtă nevoie avem de neprihănirea lui Hristos. El a venit să dea drumul celor apăsaţi.

Ai fost tu apăsat, bătut şi rănit de cel rău? Ai fost descurajat din pricina păcatelor tale? Te-ai simţit condamnat, şi vinovat, şi temător că Isus nu te va accepta? Există veşti bune pentru tine: Isus te acceptă aşa cum eşti. Sărac? Cu inima zdrobită? Rob al păcatului? Orb? Apăsat şi sângerând? Da. El vrea să te accepte aşa cum eşti.

Isus a mers la biserică pentru ca să împărtăşească vestea cea bună. Şi El ştia unde urma să-L conducă mergerea Lui la biserică – pe cărarea aspră şi stâncoasă a crucii. Dar El a mers la biserică pe tot parcursul vieţii Sale, şi a dăruit, şi a continuat să dăruiască şi să slujească altora.

Te invit şi pe tine să faci un obicei din a merge la biserică, cu scopul de a dărui altora, cel puţin influenţa prezenţei tale. Te invit să participi în a răspândi vestea cea bună a Evangheliei împreună cu aceia care simt aceleaşi nevoi ca şi tine, prin a merge la biserică pentru a dărui mai mult decât a căpăta. A dărui este mai măreţ şi mai bine decât a primi.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO