„Căci din prisosul inimii vorbeşte gura.” Luca 6:45

Vrei tu să ştii sigur dacă eşti sau nu un adevărat creştin? Vrei să ştii dacă eşti cu adevărat un urmaş al lui Hristos? „Oh” va zice cineva, „dovada este dacă vei trăi o viaţă corespunzătoare.” Nu, aceasta nu dovedeşte nimic. Sunt mulţi oameni care trăiesc o viaţă bună despărţită de Hristos. În ce priveşte înfăţişarea exterioară, ei sunt oameni ascultători şi morali. Sunt mulţi oameni buni şi morali care şi-ar da şi cămaşa de pe ei, dar în acelaşi timp blestemă pe Dumnezeu. Tu ştii că lucrurile stau chiar aşa. Moralitatea poate izvorî dintr-o mulţime de motive rele. Noi putem dovedi fapte bune pentru că vrem ca alţii să gândească bine despre noi, pentru că vrem să nu sfârşim în închisoare, sau pentru că ne e teamă să facem ceva rău!

Aşadar cum ştim noi dacă suntem cu adevărat creştini? Calea către Hristos ne prezintă două teste. Despre cine îţi place să vorbeşti, şi la cine îţi place să te gândeşti? (vezi pag. 58). Dacă descoperi că petreci timp gândind la Isus şi dorind să vorbeşti cu El, probabil că acesta este cel mai bun test pe care poţi să-l treci pentru a vedea dacă eşti sau nu un creştin adevărat.

Creştinii din biserica primară erau numiţi „creştini” pentru că Hristos era subiectul conversaţiei lor. „Hristos a făcut aşa. Hristos a zis aşa.” Și în cele din urmă cei ce ascultau le-a zis: „Ei bine, cred că trebuie să fiţi numiţi creştini.” Cum crezi că ar trebui să fii numit tu dacă oamenii ţi-ar da un nume pe baza lucrurilor despre care vorbeşti cel mai mult? Dacă tu eşti cu adevărat creştin, ţie îţi va plăcea să te gândeşti şi să vorbeşti despre Isus.

Continuând să ne concentrăm atenţia la Isus în fiecare zi, şi admirând iubirea şi mila Sa, şi înțelegând mai mult din jertfa pe care El a făcut-o trăind şi murind pentru noi, noi vom fi schimbaţi. Pe măsură ce Isus devine centrul vieţii noastre, conversaţia noastră va descoperi acest lucru. Gândurile noastre se vor concentra asupra Lui. Și comportarea noastră va fi tot mai mult şi mai mult o dovadă de ascultare adevărată, ca un rezultat al aprecierii lucrurilor pe care Isus le-a făcut pentru noi şi a dragostei celei mari pe care El o are pentru noi.

Stăruind asupra persoanei lui Isus şi asupra iubirii Sale pentru noi, vieţile noastre vor fi schimbate.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO