„Doamne, auzi-mi glasul, dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine, și aştept” Psalm 5:3.

Aş dori să împărtăşesc cu dumneata metoda pe care eu am găsit-o ca fiind cea mai bună în ce priveşte părtăşia zilnică cu Hristos. Eu am încercat o grămadă de alte metode, unele mai bune, altele mai puţin bune; nici una nu se poate compara însă cu aceasta.

Ia-ţi la îndemână cartea Hristos Lumina Lumii, care descrie viaţa Domnului Hristos. Începe cu o scurtă rugăciune în care să ceri călăuzirea Duhului Sfânt şi apoi alege un capitol din cartea amintită. În partea de jos a primei pagini din capitolul respectiv stă scris: „Acest capitol se bazează pe cele relatate în… (de exemplu: Ioan 10,1-30)” Caută în Biblie pasajul respectiv şi citeşte-l cu atenţie. Apoi citeşte capitolul respectiv din HLL.

Când citeşti caută să eviţi a privi cele relatate ca pe nişte simple fapte istorice. Nu te gândi la Nicodim numai ca fiind cineva care a trăit acum două mii de ani; nu privi pe lepros ca fiind un bolnav al antichităţii, şi pe ucenici ca pe nişte personaje ale trecutului îndepărtat. Consideră că eşti alături de Hristos. Nicodim? Tu eşti Nicodim. Leprosul? Tu eşti leprosul. Petru este întrebat de Isus: „Simone, fiul lui Iona, mă iubeşti?” Consideră că tu eşti Petru. Încadrează-te în tabloul respectiv. Tu, înaintea lui Dumnezeu. Tu nu trebuie să citeşti toate acestea numai pentru informare, ci în primul tind pentru a stabili o legătură cu Dumnezeu. De aceea, după ce ai terminat odată cartea, o poţi lua de la început. Tu nu citeşti pentru a te informa ci pentru a menţine o legătură.

După ce ai terminat de citit capitolul respectiv, meditează la cele citite şi apoi înalţă o rugăciune privitoare la cele citite. Spune: „Doamne, astăzi am citit despre Nicodim. Mă recunosc în acest om. Îmi vine mult mai la îndemână să discut pe teme religioase decât să mă nasc din nou. Dar, Doamne, îmi dau seama că am nevoie de experienţa naşterii din nou. Eu încă nu înţeleg totul în privinţa aceasta, dar te rog să realizezi în mine această experienţă astăzi. Ia Tu în stăpânire fiinţa şi viaţa mea.” Vorbeşte-I dar lui Dumnezeu despre cele studiate. Astfel, vei avea un nou subiect de rugăciune în fiecare dimineaţă, fiindcă ai citit despre o problemă diferită.

Dacă îţi vei lua timp în fiecare dimineaţă, ca să stabileşti o legătură şi o părtăşie vie cu Dumnezeu, şi dacă vei rămâne lângă El, indiferent ce s-ar întâmpla, tu vei găsi odihna şi pacea despre care vorbea Isus când a zis: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO