A fi creștin înseamnă a-L cunoaște de Isus

„Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.” Ioan 6:35

Probabil că cel mai mare discurs al lui Isus despre importanţă legăturii cu El este cel din Ioan 6. Acest capitol nu trebuie citit în grabă. Învăţătura este profundă. Se întâlnesc aici expresii ca acestea: „Isus le-a zis: ’Eu sunt pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată’”. „Cine crede în Mine are viaţa veşnică.” „Eu sunt Pâinea vieţii. Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi sunt morţi. Această pâine se coboară din cer, ca omul să mănânce din ea şi să nu moară”. „ Dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului, şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă”. „Cine mănâncă trupul Meu, şi bea sângele Meu, rămâne în Mine, şi Eu rămân în el.” „Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: ’Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?’” „Din clipa aceea, mulţi din ucenicii Lui s-au întors înapoi, şi nu mai umblau cu El.”

Renunţarea la sine şi întărirea legăturii cu Dumnezeu constituie baza vieţuirii creştine. Mulţi dintre aşa-zişii creştini se vor poticni de o astfel de declaraţie şi vor exclama: „Nu, mulţumesc. Eu vreau o religie, un creştinism, care să-mi permită să-mi controlez singur viaţa.” Este nevoie de umilinţă să vii la Isus şi să-I zici: „Doamne, ai dreptate. În puterile mele nu pot trăi viaţa pe care Tu vrei ca eu s-o trăiesc. Vreau să-Ţi predau Ţie întreaga mea viaţă.” Dacă există în viaţa ta lupte şi probleme cărora ai dori să le găseşti rezolvarea cea mai potrivită, te invit să cunoşti mai îndeaproape pe Dumnezeu.

Cum stabilim, şi apoi întreţinem noi legătura noastră cu Dumnezeu? Iată o reţetă: Ia-ţi timp în fiecare dimineaţă, când, fiind de unul singur, să-L cauţi pe Isus prin studiu şi rugăciune. Numai în felul acesta poţi avea parte de harul Său. Aceasta este tot ceea ce poţi face ca să devii şi să rămâi un adevărat creştin. Dacă nu ai o astfel de legătură cu Dumnezeu, nu eşti creştin adevărat. Sunt destui membri în biserică astăzi care nu cunosc de fapt pe Dumnezeu şi cărora nu le pasă de fapt prea mult dacă cunosc sau nu pe Isus. Ei sunt preocupaţi numai de aparenţe. Dumnezeu ne invită la ceva mai mult. El ne invită să experimentăm în vieţile noastre prezenţa Sa continuă şi puterea Sa. Acesta este creştinismul adevărat.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO