„Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.” Matei 11:29.

Unul din motivele care fac să fie greu si fim mântuiți este faptul de a admite că trebuie să fim convertiți și mâine, și poimâine și răspoimâine. Aceasta este o cruce pentru inima omenească. Chiar și apostolul Pavel a avut de luptat cu ea. Ni se spune că în fiecare zi el se simțea înclinat să fie în dezacord cu Dumnezeu. Unii cred că aceasta era o înclinație de a face rău. Nu este adevărat. Problema lui Pavel era înclinația spre independență față de Dumnezeu și de a trăi viața sa prin propriile sale forțe.

Aceea a fost o luptă permanentă. De fapt, el se descurcase destul de bine de unul singur, și referitor la cerințele legii de a nu se atinge de anumite lucruri, el era chiar fără vină. El era un fariseu reușit.

Prin puterea transformatoare a lui Dumnezeu, înclinațiile noastre de a face răul sunt schimbate. „Când suntem îmbrăcați cu neprihănirea lui Hristos, nu vom mai avea plăcere de păcat; pentru că Hristos va lucra cu noi.” – Ellen White, Review and Herald, 18 martie 1890. Însă, atâta timp cât vom trăi pe acest pământ, noi nu vom pierde înclinația de a deveni independenți de Dumnezeu. Aceasta va fi o luptă permanentă. A recunoaște zilnic că avem nevoie de Dumnezeu, a fi răstignit împreună cu Hristos, este o lucrare dureroasă pentru cel credincios. A spune că acest lucru este ușor, a pretinde că a veni la Hristos și a accepta odihna Lui, care e oferită în dar, și a lua jugul Său care e ușor, este un lucru ușor, e incorect. Este greu să vii la Hristos pentru odihnă. Este greu a continua să iei jugul Său, care este ușor.

O, dacă am putea întipări în mințile noastre adevărul că tot ceea ce are valoare în lumea aceasta va lua sfârșit la revenirea lui Isus! Nimic din această lume nu va mai fi important atunci, absolut nimic! Case, pământuri, mașini, slujbe, educație, și așa mai departe. Nimic din toate acestea nu va fi important când El va veni a doua oară. Dacă am putea acum să ne gândim la acel moment și să spunem: Doamne ajută-mă să înțeleg ce înseamnă a venii la tine și a lua jugul Tău, care este ușor. Ușor? Da. Ușor în comparație cu orice altceva, ce lumea are de oferit. Este greu pentru inima noastră cea îndărătnică, dar ușor, considerând veșnicia. Să ajute Domnul ca astăzi să acceptăm invitația lui Isus de a veni la El și a găsi odihnă pentru sufletele noastre.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO