Cele șapte stele sunt îngerii celor șapte biserici

Taina celor şapte stele pe care le-ai văzut în mâna dreaptă a Mea şi a celor şapte sfeşnice de aur: CELE ŞAPTE STELE SUNT ÎNGERII CELOR ŞAPTE BISERICI şi cele şapte sfeşnice sunt şapte biserici. (Apocalipsa 1:20)

M-am înecat în urmă cu 10 ani. Ciudat totuşi, mă aflu încă aici. Scufundându-mă cu un tub de respirat în Marea Barieră de Corali din Australia, eram la aproximativ 400 m depărtare de ţărm, într-o apă pe care o ştiam adâncă de 1,5 m, aşa că, atunci când puterile au început să mă părăsească, nu m-am îngrijorat prea mult. Atunci am descoperit că apa nu avea doar 1,5 m adâncime, ci 2,2 m! Dintr-odată am realizat că mă aflam intr-un mare necaz.

Din fericire, am văzut o stâncă la cam jumătate de metru depărtare în nisipul de sub apă. Stând pe stâncă, am reuşit să îmi scot nasul deasupra apei. Din nefericire, valurile mă tot doborau de pe stâncă, aşa că nu puteam să îmi recapăt puterea. Am strigat-o pe soţia mea, care este o înotătoare mai bună decât mine. Ca să scurtez povestea, ea a venit şi m-a ajutat să îmi menţin echilibrul pe stâncă până când au sosit ajutoarele.

Câteva luni mai târziu, i-am spus povestea mea unui prieten care făcuse multe scufundări. „Cum ai putut să îţi ţii nasul deasupra apei şi să îţi sprijini şi soţul când eşti mult mai mică decât el?” a întrebat-o el pe soţia mea.

„Stăteam pe vârful labelor de înot”, a spus ea.

Ochii lui s-au făcut mari. „E imposibil! Labele nu ţi-ar putea suporta greutatea.” „Ei bine, asta am făcut! Mi s-au părut la fel de puternice ca propriile picioare!” El a rămas pe gânduri pentru un minut. „În niciun caz asta nu avea cum să funcţioneze. Un înger trebuie să te fi ţinut la suprafaţă!”

În situaţia mea disperată, nu ştiam cum a reuşit – eram doar recunoscător că soţia mea era la fel de puternică precum un stâlp lângă mine. Gândindu-mă la explicaţia ei, sunt şi eu convins că un înger ne-a ţinut la suprafaţă.

Ce sunt îngerii celor şapte biserici? Unii interpreţi cred că sunt mesageri care au purtat Apocalipsa lui Ioan şi au citit-o bisericilor. Alţii cred că sunt paznicii secreţi ai lui Dumnezeu, care intervin pentru a ajuta când e nevoie, întocmai ca experienţa pe care am avut-o eu în Australia.

Cartea Apocalipsa este plină de îngeri. Cei mai mulţi dintre ei, clar, nu sunt fiinţe umane. În tradiţia evreiască, îngerii ghidau activităţile conducătorilor pământeşti (Daniel 10:13, 20-21, de exemplu) şi uneori sunt responsabili pentru comportamentul conducătorilor pământeşti. Poate aceşti şapte îngeri vegheau asupra liderilor bisericii. Este frumos să ştii că biserica slabă şi cu defecte, aşa cum este, este la fel de păzită de Dumnezeu cum este fiecare dintre noi.

Mulţumesc, Doamne, pentru mesagerii care veghează asupra întregului Tău popor!

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO