Descoperirea lui Isus Hristos (a treia parte)

DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS… (Apocalipsa 1:1)

Familia noastră şi multe altele împărtăşesc un anumit obicei. Când le este foame, copiii au tendinţa să ţipe: „Mamă, ce avem de mâncare?” Dacă mama este prea ocupată pentru a răspunde sau se află afară, următorul pas este de a se îndrepta spre bucătărie şi de a vedea dacă se găteşte ceva. Dacă este aşa, ridică cu grijă capacul oalelor de pe aragaz (sau deschid uşa cuptorului, dacă este ceva pus la copt) ca să vadă ce este în interior. Mirosurile de gătit pot fi un lucru minunat, dar adeseori ele trezesc o mare curiozitate. Ce miroase aşa de bine? Ce aşteptăm cu nerăbdare să mâncăm în câteva minute?

Cuvântul „descoperire” în original este apokalupsis, cuvântul grecesc de unde provine cuvântul englezesc/românesc „apocalypse”/„apocalipsa”. Cuvântul apokalupsis este alcătuit din două cuvinte greceşti: apo – „de pe” – şi kalupto – „a acoperi”. Aşadar, cuvântul apokalupsis înseamnă „a descoperi” ceva. Dacă acel ceva ar fi o oală, îndepărtarea capacului ţi-ar permite să vezi ce se găteşte. „Dezvăluie” conţinutul oalei. În cartea Apocalipsa îl „descoperi” pe Isus – aflând despre El un lucru ce ar fi fost ascuns dacă nu ai fi avut acces la această carte a Bibliei.

În ce sens are Isus nevoie de descoperirea cărţii Apocalipsa? Gândeşte-te ce ne-ar lipsi dacă nu ar fi făcut parte din Bibliile noastre. Când a fost pe pământ, Isus a fost o fiinţă umană, în carne şi oase. El a mers ca orice altă persoană, a vorbit într-o limbă umană şi S-a îmbrăcat ca oamenii din jurul Lui. Isus a trăit într-o anumită cultură, într-un anumit loc şi într-un anumit timp. La fel ca ceilalţi, a obosit, S-a murdărit şi a transpirat. Ar fi fost uşor să te uiţi la El şi să zici: „Ei bine, este un învăţător extraordinar, un om extraordinar şi un profet extraordinar. Dar cu siguranţă nu este regele universului, nu-i aşa? Ar transpira şi ar obosi regele universului?”

Dacă tot ceea ce am şti despre Isus ar fi ceea ce avem în evanghelii, nu am şti foarte multe lucruri. Cartea Apocalipsa Îl „descoperă” pe Isus din Nazaret. Arată că nu mai e doar o fiinţă umană care a venit din Nazaret, ci este Cel care stă pe tronul ceresc şi care are stăpânire asupra întregului univers.

Dacă nu am fi avut cartea Apocalipsa, nu am fi avut o imagine completă cu privire la cine este Isus. El a fost Regele universului, care a fost dispus să devină o fiinţă umană, dispus să slujească şi să binecuvânteze, dispus să Se lase expus la ruşine şi abuz, dispus să sufere şi să moară pentru noi. Măreţia lui Isus face sacrificiul Său cu atât mai remarcabil. Cartea Apocalipsa descoperă acea măreţie, astfel încât oricine să o poată vedea.

Doamne, dă-mi „foame” de a-L cunoaşte pe Isus aşa cum nu L-am cunoscut nicicând înainte! Fie ca imaginile măreţiei Lui în Apocalipsa să îmi deschidă ochii faţă de privilegiul relaţiei cu El!

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO