Lawrence Sperry – inventatorul orizontului artificial

A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. (Eclesiatul 3:11 u.p.)

Acest giroorizont poate fi comparat cu Biblia. Ea îţi arată dacă zbori corect sau nu. Nu îţi este greu să o consulţi deoarece este mereu în bibliotecă sau pe telefon. Şi, indiferent ce întorsătură ia viaţa ta, îţi va spune mereu poziţia în care te afli. Te provoc ca, anul viitor, să foloseşti această busolă mai des, deoarece e. Îţi va indica mereu direcţia corectă ce te va duce către cer.

Ai călătorit vreodată cu avionul? Eu nu am reuşit, însă mi-aş dorit foarte mult acest lucru. Sper ca într-o zi să am parte de această bucurie.

Nu ştiu cât de cunoscută îţi este noţiunea de pilot automat, dar îţi pot spune că inventatorul acestui aparat s-a născut pe data de 22 decembrie 1892, numele lui fiind Lawrence Sperry.

De la o vârstă fragedă, Lawrence a avut o atracţie naturală pentru dispozitivele mecanice, în ciuda unei lipse de formare profesională. Verile şi le petrecea la Bellport, fiind ocazii când putea să descopere lucruri care îl pasionau.

Acolo, în Bellport, a inventat peste câţiva ani orizontul artificial. Orizontul artificial (sau giroorizontul) este un aparat important în aviaţie, deoarece furnizează informaţii despre poziţia aeronavei faţă de un orizont relativ. Acesta este strâns legat de comenzile date de pilot cu ajutorul manşei. De aceea, ocupă un loc central pe panoul aparatului de zbor. Un bun orizont artificial indică mereu adevărata poziţie.

Nora Szabo, Cluj-Napoca

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO