Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbele 22:6)

Părinţi, voi aveţi responsabilităţi pe care nimeni altcineva nu le poate lua în locul vostru. Cât timp trăiţi, sunteţi răspunzători înaintea lui Dumnezeu să ţineţi calea Lui… Părinţii care fac din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul lor, care-şi dau seama cât de mult depind copiii de ei în formarea caracterului, vor da un exemplu sigur de urmat pentru copiii lor.

Taţii şi mamele sunt răspunzători pentru sănătatea, constituţia şi dezvoltarea caracterului copiilor lor. Lucrarea aceasta nu trebuie lăsată în grija altcuiva. Odată deveniţi părinţi, vouă vă revine sarcina de a coopera cu Domnul pentru a-i educa după principii sănătoase.

Cât de trist este că mulţi părinţi şi-au părăsit răspunderile primite de la Dumnezeu faţă de copiii lor şi vor ca nişte străini să le poarte în locul lor! Ei vor ca alţii să lucreze pentru copiii lor şi să-i scutească de orice sarcină în această privinţă. […]

Din diferite motive, multor părinţi nu le place să le ofere copiilor lor o educaţie religioasă. Ei îi lasă să adune la Şcoala de Sabat cunoştinţele pe care ar fi trebuit să li le ofere personal despre răspunderea lor faţă de Dumnezeu. Aceşti părinţi trebuie să înţeleagă faptul că Dumnezeu doreşte ca ei să-şi instruiască, să-şi disciplineze şi să-şi educe copiii, conştientizându-i mereu de faptul că ei îşi formează caractere atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru cea viitoare.

Nu lăsaţi în seama instructorilor Şcolii de Sabat lucrarea voastră de îndrumare a copiilor pe calea pe care trebuie să meargă. Şcoala de Sabat este o mare binecuvântare; ea vă poate ajuta în lucrarea voastră, însă niciodată nu vă poate lua locul. Dumnezeu a încredinţat tuturor taţilor şi mamelor răspunderea de a-şi aduce copiii la Isus, de a-i învăţa cum să se roage şi să creadă în Cuvântul lui Dumnezeu.

În educarea copiilor voştri, nu lăsaţi deoparte marile adevăruri ale Bibliei, presupunând că Şcoala de Sabat şi predicatorul vor face lucrarea pe care voi o neglijaţi. Biblia nu este prea sacră şi prea sublimă ca să fie deschisă zilnic şi studiată cu sârguinţă.

Căminul adventist, pp. 187-189

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO