Ai puţină putere şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu. (Apocalipsa 3:8)

Redeşteptările populare deseori nu fac altceva decât să stârnească emoţiile, satisfăcând curiozitatea pentru ceea ce este nou şi senzaţional. Convertiţii astfel câştigaţi nu au o dorinţă prea mare să asculte adevărul biblic şi manifestă puţin interes pentru mărturiile profeţilor şi ale apostolilor. Dacă nu conţine ceva cu un caracter senzaţional, serviciul religios nu prezintă nicio atracţie pentru ei. Un mesaj care face apel numai la raţiune nu trezeşte niciun răspuns. Avertizările clare ale Cuvântului lui Dumnezeu, care au legătură directă cu interesele lor veşnice, nu sunt luate în consideraţie.

Pentru fiecare suflet cu adevărat convertit, relaţia cu Dumnezeu şi cu lucrurile veşnice va constitui marea temă a vieţii. Dar unde este spiritul consacrării faţă de Dumnezeu în bisericile populare de astăzi?

În multe dintre redeşteptările din ultima jumătate de secol au fost implicate, într-o măsură mai mare sau mai mică, aceleaşi forţe care îşi vor manifesta influenţa în mişcările mai ample din viitor. În toate există un entuziasm şi un amestec bine proporţionat de adevăr şi falsitate ce induce în eroare. În ciuda acestui fapt, nimeni nu trebuie să se lase înşelat. În lumina Cuvântului lui Dumnezeu, nu este greu de stabilit natura acestor mişcări. Oriunde oamenii neglijează mărturia Bibliei, întorcând spatele acelor adevăruri clare şi răscolitoare pentru suflet care cer abnegaţie şi renunţare la lume, putem fi siguri că binecuvântarea lui Dumnezeu nu este revărsată. Şi, după regula pe care însuşi Hristos a dat-o: „îi veţi cunoaşte după roadele lor” (Matei 7:16), este evident că aceste mişcări nu sunt lucrarea Duhului lui Dumnezeu.

Dumnezeu S-a revelat oamenilor în adevărurile Cuvântului Său. Pentru toţi cei care le acceptă, ele sunt un scut împotriva amăgirilor lui Satana. Neglijarea acestor adevăruri a creat condiţiile apariţiei relelor atât de răspândite în prezent în lumea religioasă. Natura şi importanţa Legii lui Dumnezeu au fost în mare măsură pierdute din vedere. O concepţie greşită cu privire la caracterul, perpetuitatea şi obligativitatea Legii divine a condus la erori în legătură cu pocăinţa şi sfinţirea şi a avut ca rezultat coborârea standardului de evlavie în biserică. Aici se află secretul lipsei Duhului Sfânt şi a puterii lui Dumnezeu din redeşteptările contemporane.

Tragedia veacurilor, pp. 463-465

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO