Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință.
2 Timotei 1:7

L-am moștenit pe Sammy (pisoiul) de la fiul nostru. S-a întâmplat când fiul nostru s-a mutat în alt stat. După ce a împachetat și a încărcat camionul și era gata să plece, Sammy a refuzat categoric să urce în camion. A devenit agresiv din punct de vedere fizic la orice încercare de a-l urca în vehicul. Astfel, Sammy a rămas în urmă într-o casă și o curte goale.

Câteva zile mai târziu, am făcut o vizită la casă pentru a pune lucrurile la punct. Pe cine am văzut la intrarea în curte? Pe Sammy! Când a venit timpul să plecăm, i-am spus lui Sammy să se urce în mașină, iar el a sărit imediat în mașină și a făcut călătoria de șapte ore fără probleme. Acum trebuia să se adapteze la o casă, curte, împrejurimi și oameni diferiți.

Într-o noapte, târziu, am auzit pisici urlând afară. Am sărit din pat și am alergat la ușă pentru a-l găsi pe Sammy atacat de două pisici mari și feroce pe care nu le mai văzusem niciodată. Am deschis repede ușa pentru ca el să poată intra înăuntru. Altădată, câinele vecinului nostru l-a fugărit pe Sammy într-un copac. În acel moment, cred că Sammy s-a întrebat de ce a părăsit împrejurimile sale familiare. Apoi, într-o zi, câinele aceluiași vecin m-a amenințat în timp ce încercam să mă duc din casă în garaj. Am luat o mătură ca să mă apăr de el, dar când am deschis ușa ca să ies, Sammy a venit după colț cu o asemenea viteză și intensitate, încât nu am putut decât să stau și să privesc uimit cum îl fugărea pe acel câine înapoi în curtea lui.

Nu mai văzusem niciodată o pisică fugărind un câine! Când i-am spus soțului meu, privirea lui a arătat că nu mă credea. Câteva săptămâni mai târziu, vecinul nostru l-a întrebat pe soțul meu ce fel de pisică avem. Se întâmplase să asiste la urmărirea câinelui de către Sammy și nici el nu mai văzuse niciodată așa ceva. Acest lucru a făcut credibilă povestirea mea. Vedeți, Sammy și-a dat seama acum că aparținea cuiva și nu mai trăia cu frică.

Noi Îi aparținem lui Dumnezeu. Nu avem niciun motiv să permitem inamicului să ne sperie și să ne facă să credem că el deține controlul. Numeroasele promisiuni ale lui Dumnezeu ne asigură că suntem ale Lui. Putem cere împlinirea făgăduințelor Sale în viața noastră.

autor: Sharon M. Thomas

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO