Vegheați dar, căci nu știți ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.
Matei 25:13

Am primit pe telefon poza cererii în căsătorie, urmată de un mesaj emoționat: „Nana, am spus «Da!»” Asta a dat startul la imaginație și creativitate! A fost aleasă o dată, a fost selectat locul de desfășurare, iar următoarele câteva luni de planificare au inclus alegerea petrecerii de nuntă și întocmirea listei de invitați.

Eu eram doar bunica miresei, însă am fost încântată să-mi cumpăr o rochie nouă într-o culoare frumoasă, să mă ocup de modificări și chiar să-mi cumpăr pantofi noi. Soțul meu s-a ocupat de pregătirea mașinii pentru călătoria de două zile care avea să ne ducă prin jumătate din teritoriul Statelor Unite.

Isus nu a fost niciodată părinte sau bunic al vreunui cuplu de nuntași, dar a fost implicat în nunți, așa că a putut descrie emoția. Într-o seară, la asfințit, în timp ce El și ucenicii Săi se odihneau pe Muntele Măslinilor, Isus le-a atras atenția asupra unei case din vale, care avea o lumină ce pătrundea prin ferestre și care lumina un grup de oameni în așteptarea unei sărbători. Era casa miresei, iar ei așteptau ca mirele să sosească pentru a-și escorta iubita la casa lui pentru nuntă.

Ucenicii nu erau suficient de aproape pentru a ști exact ce s-a spus, dar Isus a folosit imaginea din fața lor pentru a ilustra o parabolă. Să presupunem că erau zece femei tinere care așteptau să sărbătorească marea ocazie. Pentru că nunta avea loc după lăsarea întunericului, toate veniseră cu ulei pentru lămpi. În timp ce așteptau ca mirele să sosească, acesta a întârziat, și toate au ațipit. Când au auzit strigătul că mirele sosește, toate s-au trezit și și-au ridicat lămpile pentru a-i lumina drumul spre casă.

În această povestire, toți cei prezenți îl așteptau pe mire, dar unii erau pregătiți pentru  întârziere, iar alții nu. Dacă ne gândim că uleiul reprezintă Duhul Sfânt, această putere este disponibilă pentru toată lumea. Dacă ne gândim că uleiul reprezintă caracterul fiecărei persoane, cu siguranță nu este ceva ce poate fi împărtășit.

Caracterul meu este al meu, nu este ceva ce pot împărtăși nici măcar cu membrii familiei pe care îi iubesc. Doamne, Te rog să dezvolți în mine trăsăturile de care am nevoie pentru a mă pregăti să fiu o participantă entuziastă la cina nunții Mielului!

autor: Roxy Hoehn

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO