Să dau celor întristați din Sion, să le dau o cunună împărătească, în loc de cenușă, un untdelemn de bucurie, în locul plânsului, o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiți terebinți ai neprihănirii, un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.
Isaia 61:3

De ce frunzele toamnei dansează în vânt atunci când capătă o nuanță aurie? Am o bucurie deosebită să privesc acest dans al frunzelor de pe veranda mea în timpul frumoasei tranziții de la căldura verii la răcoarea iernii. Toamna este această tranziție frumoasă, un anotimp de sine stătător.

În curtea mea din spate se află două comori pe care nu le-am plantat eu, un arțar uriaș de șaptezeci și cinci de ani și un nuc delicios de dulce. Crengile lor maiestuoase sunt casa ciocănitorilor și a porumbeilor, precum și a veverițelor brune. Acești copaci freamătă de viață primăvara, vara, toamna și iarna. Păsărilor din aceștia li se alătură adesea pelicanii albi sudici, gâștele migratoare, rațele și lebedele de pe iazuri și râuri. Cea mai plăcută dintre toate este chemarea porumbeilor, care emit cântecele lor de jale, dar și vesele.

Astăzi am observat, pe lângă energia și frumusețea păsărilor și a animalelor din natură, și frumusețea plantelor în cel mai aspru anotimp al anului. După înflorirea florilor și coacerea legumelor din timpul verii, am intrat pe deplin în toamnă. Nucul și-a pierdut toate frunzele și nucile cu ajutorul veverițelor care se hrănesc cu acestea. Dar arțarul spune o altă poveste. Frunzele sale sunt de un roșu auriu și strălucesc în soarele de amiază. Ele cad încet, ușor, pe pământ. Cât de elegant cad! Vântul ajută la coborârea grațioasă a fiecărei frunze. Chiar și toamna și iarna, natura ne amintește că încă mai există frumusețe, chiar și în timpul anotimpurilor mai lente ale vieții. Frunzele trec de la viață la moarte, în timp ce copacul se odihnește în timpul iernii, pentru a înflori primăvara, când intră într-un alt anotimp al vieții. Există frumusețe care trebuie împărtășită chiar și în timp ce ne odihnim.

Astăzi, fie că vă odihniți sau sunteți active, alegeți să dați frumusețe în loc de cenușă, untdelemnul bucuriei în locul plânsului, haina de laudă în locul unui duh mâhnit. În acest fel, vom fi numite „terebinți ai neprihănirii, un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.”

Astăzi, toată creația să mărturisească despre Dumnezeu!

autor: Prudence Pollard

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO