Îmi aduc aminte de credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta Lois și în mama ta Eunice și sunt încredințat că și în tine.
2 Timotei 1:5

Adesea ne gândim la moșteniri în termeni financiari. Cu toate acestea, vreau ca moștenirea mea să nu se refere doar la ceea ce am câștigat, ci și la ceea ce am învățat. Vreau să las o amprentă a vieții mele spirituale care să facă o diferență în viitorul celor dragi mie pentru eternitate – o moștenire constând în dragoste pentru Dumnezeu, dragoste față de Cuvântul lui Dumnezeu și o credință activă și cu impact. Sunt trei lucruri pe care vreau să le las moștenire:

Iubirea lui Dumnezeu. Vreau ca viața mea să dezvăluie iubirea lui Dumnezeu. O viață care să o îmbogățească pe a altora. Poate fi sub formă de cunoștințe, resurse sau abilități. Dorința mea este ca viața altei persoane să fie îmbogățită pentru că am trăit. Prin umblarea mea cu Dumnezeu și prin valorile pe care le trăiesc, vreau să împărtășesc dragostea Sa în moduri tangibile. Vreau ca moștenirea mea să facă o diferență spirituală și practică.

O inimă generoasă. Poate că nu voi lăsa milioane, dar îmi doresc să-i ajut pe alții. Poate fi sub formă de resurse monetare, dar mai important poate fi sub formă de servicii, timp sau o vorbă bună. Vreau ca ceilalți să vadă în mine o reprezentare a iubirii lui Hristos. Vreau ca moștenirea mea să fie o inimă plină de compasiune.

O viață de ascultare, conform mandatului lui Dumnezeu. Vreau ca viața mea să fie o moștenire a credinței în Isus, o viață care poate influența viața altcuiva pentru eternitate. În 2 Corinteni 3:3 se spune: „Voi sunteți arătați ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe niște table de piatră, ci pe niște table care sunt inimi de carne.” O viață cu un scop, o viață orchestrată de Dumnezeu. Vreau ca moștenirea mea să facă o diferență personală asupra inimilor, chiar dacă este vorba doar de una singură!

       Cred că Dumnezeu ne cheamă să lăsăm un semn identificabil al iubirii Sale în viețile celorlalți. Este clar că bunica lui Timotei, Eunice, și mama sa, Lois, i-au lăsat lui Timotei o moștenire spirituală de durată. Semințele Evangheliei pe care le-au plantat și credința lor în Isus au avut un impact profund asupra multora. Mă rog ca viețile noastre să fie astăzi o moștenire vie, cea care să facă o diferență veșnică pentru Împărăția lui Dumnezeu!

autor: Ella Clark-Tolliver

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO