Care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz.
2 Corinteni 1:4

Compasiunea feroce (aprigă) poate fi definită ca dorința hotărâtă de a ușura suferința pe care o îndură ceilalți. Perioada de suferință personală prin care am trecut mi-a deschis ochii asupra mai multor adevăruri despre Isus.

Înainte de a veni să trăiască ca om, înainte de a fi disprețuit și respins, El nu a experimentat trăirea condiției umane depline. În ceruri era război. Lucifer, creat și mult iubit de El, L-a mințit, L-a respins și a recrutat susținători (primul narcisist). Dumnezeu S-a întristat pentru îngerul Său pierdut și pentru a treia parte a oștirii pe care Lucifer, acum Satana, a luat-o cu el în întuneric. Apoi, lumea noastră a fost luată în captivitate printr-o serie de greșeli făcute de Adam și Eva. Am fost condamnați! Din fericire, a existat un plan de salvare încă de la întemeierea lumii. Când Isus a venit să ducă la îndeplinire mântuirea, Satana s-a asigurat că aceleași minciuni, respingeri și slugi recrutate au venit împotriva lui Isus pentru a încerca să-I oprească misiunea. Dar Dumnezeu S-a asigurat că fiecare încercare de a îndepărta salvarea, oricât de dureroasă ar fi fost, a fost transformată în bine pentru omenire în mâna Sa.

Când Biblia spune: „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi, dar fără păcat” (Evrei 4:15), înțeleg că Dumnezeu a folosit suferința pământească îndurată în viața lui Isus pentru a-I permite să simtă ceea ce simțim și noi. El cunoaște suferința în cele mai întunecate locuri, iar compasiunea Lui pentru noi este aprigă! Sper că acest lucru îți încurajează inima astăzi în orice încercare cu care te confrunți. Ai compasiunea Lui aprigă.

În fiecare încercare, El ne pregătește pe tine și pe mine pentru o compasiune aprigă – femei care doresc cu hotărâre să ușureze suferința cu care se confruntă ceilalți. Fie ca noi să găsim putere și bucurie în a primi și a împărtăși compasiune feroce (aprigă) de la Leul lui Iuda.

autor: Ann Trout

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO