Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

Am o pisică. De asemenea, am și un suport de carte moale, de pluș, neancorat, pentru poala mea. Este de fapt destul de stabil, atâta timp cât îl folosesc pentru ceea ce este destinat, adică să țină o carte, un iPad sau un Kindle. Dar nu a fost niciodată menit să fie suportul pe care stă sau doarme pisica mea de două kilograme și jumătate. Nu, dimpotrivă! Nu îl ține deloc pe Dusty în echilibru. Mai degrabă, se înclină încoace și încolo sub greutatea și mișcările lui, amenințând să îl arunce în aer în orice moment. Ceea ce s-a și întâmplat prima dată când a încercat.

Am reușit să îl prind înainte să cadă pe podea. Acum îmi dau seama că are nevoie de grija mea ori de câte ori se îndreaptă spre mine și pare să aibă planuri să stea în poala mea. Acum, eliberez rapid calea, îndepărtând cartea, iPad-ul sau Kindle-ul și îl invit să urce. Îi place să se cațere pe suport, plasându-și cu încredere picioarele din față în cel mai înalt punct al acestuia, pentru a atinge cea mai mare înălțime. De acolo privește cu seninătate în jur, stăpân pe tot ceea ce cercetează. Cu toate acestea, dacă acel suport nu este susținut măcar de un deget, se va răsturna, și Dusty va cădea.

Semăn mult cu Dusty. Am tendința de a mă mișca oarecum fără să mă gândesc prin zilele și nopțile mele, în mare parte fără să știu că sunt protejată de mine însămi; că Cineva controlează situația și circumstanțele, împiedicându-mă să fiu azvârlită, făcând posibil ca eu să mă mențin în echilibru. Acel Cineva este Isus care mă iubește.

Așa cum fac eu pentru Dusty, Isus lucrează în liniște, cu dragoste, în spatele scenei, pentru mine. Când recunosc ceea ce face El, chiar și în timp ce o face, pentru a nu mă răni și pentru a aduce bucurie în viața mea, mă simt fără teamă, căci El Își îndeplinește promisiunea de a mă întări și de a mă ajuta. El mă ține cu dreapta Sa biruitoare și nu am niciun motiv să mă tem.

Prietena mea, El face același lucru pentru tine. Permite-I să țină pământul ferm sub picioarele tale! Profită din plin de tot ceea ce El face posibil pentru tine! Și stai în picioare! Fără teamă! Stabilă în puterea pe care El ți-o oferă.

autor: Carolyn K. Karlstrom

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO