Deci ce vom zice noi în fața tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?
Romani 8:31,32

Serviciul m-a obligat să plec uneori de lângă copiii mei când erau mici. Îmi amintesc un moment anume când soțul meu ținea copilul nostru de un an pe șold, cu sora lui lângă el, făcându-mi semn să plec pentru că deține controlul. Când bebelușul și-a dat seama că nu venea cu mine, a izbucnit în țipete, întinzând brațele sale dolofane spre mine. Soțul meu mi-a spus, apoi, că a plâns tot drumul spre casă.

Abandon. Este un spectacol înfiorător să fii părăsit de o persoană pe care o iubești, despre care credeai că te iubește. Asemănător respingerii, ne plasează în afara cercului de acceptare, într-o lume rece și sumbră a inferiorității care ne strivește valoarea. Eu o numesc „moarte socială” și cred că este frica principală a inimii umane.

Ucenicul Petru și-a scos sabia în fața unor soldați romani înarmați până-n dinți. El nu s-a temut de moartea fizică. Cu toate acestea, doar câteva ore mai târziu, când s-a confruntat cu moartea socială a ridiculizării și a respingerii, s-a lepădat de Isus pentru a se proteja.

Isus S-a confruntat cu moartea socială pe Cruce, respingerea de către Cel de care fusese legat prin iubire pentru toată eternitatea. În numele nostru, El a simțit oroarea unui abandon atât de traumatizant, încât I-a frânt, fizic, inima. Și a făcut-o pentru ca noi să putem avea siguranța acceptării și căldura incluziunii.

Putem ști, chiar acum, că Dumnezeu ne acceptă în Isus. Vedem acest lucru în faptul că El a îndurat Crucea, disprețuind rușinea. Isus nu reține nimic pentru El. Darul neprețuit al vieții Sale dezvăluie generozitatea Sa totală față de noi. Dacă El Și-ar sacrifica legătura cu Tatăl, de ce nu ne-ar oferi de bunăvoie ceva care nu necesită niciun sacrificiu, un loc în cercul Său de iubire, unde Se poate bucura de părtășia noastră pentru totdeauna?

Simte brațele lui Dumnezeu în jurul tău chiar acum! El te acceptă cu toate defectele și problemele tale. El spune că nu-i va alunga niciodată pe cei care vin la El. Ființele umane nu vor satisface întotdeauna nevoile noastre de incluziune, dar putem ști că suntem întotdeauna incluse în cercul de iubire al lui Dumnezeu. Îți mulțumim, Doamne, pentru că ne primești așa cum suntem!

autor: Jennifer Jill Schwirzer

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO