Dumnezeu a cercetat pe poporul Său.
Luca 7:16

În timpul călătoriilor noastre prin Oregon și Colorado, într-o vară, în timp ce trăgeam o rulotă după noi, am întâlnit semne de avertizare pe marginea drumului. Acestea erau afișate în zonele muntoase și indicau că drumul urma să devină abrupt și curbat. La un moment dat, drumurile se îngustau cu pante abrupte, care duceau spre coasta bătută de vânt, aflată mult mai jos. Nu era greu de imaginat ce ar fi putut rezulta dacă frânele noastre ar fi cedat și am fi luat prea multă viteză pentru a ne menține platforma pe drum. Povestea aceasta m-a făcut să reflectez la viața mea.

Uneori mă găsesc pe calea cea mai rapidă, încercând să țin pasul cu listele mele de lucruri de făcut și de lucruri de care trebuie să-mi fac griji. Este util să ai un pic de conștiință de sine, cel puțin suficientă pentru a vedea semnele de avertizare ale unei condamnări iminente, ca să încetinești sau să frânezi. Dar nu prea tare sau brusc. Acesta este un moment bun pentru a respira adânc și pentru a ne reexamina prioritățile și acțiunile. Trebuie să mă întreb: Este cu adevărat necesar să realizez acest lucru? Este acest termen scadent atât de important?

Este util să avem obiceiuri care promovează sănătatea și care optimizează nivelul de energie. Nu pentru a realiza mai mult, ci pentru a ne dezvolta capacitatea de a recunoaște că există o problemă și pentru a ne oferi rezistența necesară ca să o abordăm. Nu putem menține viața într-un ritm alert și să ne așteptăm să ne putem bucura de ea și să fim disponibili pentru a-i aprecia pe cei din jurul nostru. Într-o dimineață, am întâlnit niște cuvinte înțelepte în Luca. Biblia spune simplu: „Dumnezeu a cercetat pe poporul Său” (Luca 7:16). Putem apela la Mântuitorul nostru capabil și putem găsi ajutor pentru fiecare nevoie a noastră!

În aceste vremuri de neliniște și în timpul provocărilor vieții în general, cred că există o mângâiere care poate fi găsită în îndemnul psalmistului din Psalmii 56:3. „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine”. Biblia vorbește despre a ne teme. Poate că și tu te temi. Poate că preferi să schimbi cuvântul teamă cu angoasă, neliniște, anxietate, epuizare sau cu orice alt cuvânt care descrie ceea ce trăiești. Te încurajez să găsești odihnă și mângâiere mergând la singura Persoană care te iubește mai presus de toți ceilalți.

autor: Terri Gibson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO