Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul!
Psalmii 8:1

Era încă dimineață, iar stresul meu atinsese deja apogeul. Mă durea capul de la niște bomboane pe care le mâncasem cu o zi înainte, fără să țin cont de recomandările medicale. Pentru a-mi detoxifica organismul de zahărul pe care îl ingerasem, am decis să merg la un supermarket din apropierea casei mele pentru a cumpăra niște fructe. Când am plecat, am observat că o ploaie fină cădea ușor, dar am decis să nu-mi iau o umbrelă.

Mi-am terminat cumpărăturile și, când m-am întors să merg spre casă, am observat că ploaia era puțin mai puternică, deși încă ușoară. Copiii mei folosiseră mașina pentru a merge la o întâlnire. Pungile erau grele și mă dureau degetele. M-am simțit neajutorată. Totul mi se părea prea dificil și am mormăit nemulțumită și m-am plâns lui Dumnezeu pentru întreaga situație.

Dar Duhul Sfânt, un sfătuitor minunat, mi-a mustrat gândurile rele și mi-a deschis ochii. Mi-am dat seama de ingratitudinea mea față de Domnul. Erau atât de multe binecuvântări, încât abia le puteam număra pe toate. M-am gândit la achizițiile pe care le făcusem. Dumnezeu îmi dăduse un loc de muncă și de la El primisem resursele necesare pentru a-mi procura hrană. Câți plângeau după mâncare astăzi?

I-am mulțumit lui Dumnezeu că aveam o mașină pentru a ne duce copiii unde aveau nevoie. Slujba mea era minunată și a contribuit la educația lor, ajutându-i să-și dezvolte caracterele. Biserica noastră i-a îndrumat pe copiii noștri pe căile Domnului. Cât de recunoscătoare sunt pentru acest lucru!

Ploaia fină mi-a amintit de Edenul pe care nu l-am cunoscut niciodată, dar în care Isus a promis că mă va duce. Ochii mi s-au umplut de lacrimi și sufletul mi s-a umplut de recunoștință față de bunătatea Domnului. Am înțeles din nou că Isus merge cu mine, așa că povara mea este ușoară. O atmosferă de reverență m-a înconjurat și, înainte să-mi dau seama, eram deja la poarta casei noastre. Casa pe care tocmai o achitasem cu o lună înainte, după o ipotecă de douăzeci de ani.

Când medităm la bunătatea lui Dumnezeu, ne lipsesc cuvintele pentru a mulțumi în mod adecvat. Dumnezeu ne copleșește cu binecuvântări. În prezența lui Isus, inima mea se bucură. Dragostea Lui pentru mine este cea care face posibilă viața veșnică. În acea dimineață cu ploaie fină, mi-am dat seama că pot, în ciuda luptelor, să trăiesc într-o atmosferă cerească în timp ce sunt încă aici, în această lume. Îți mulțumesc, Domnul meu!

autor: Sueli da Silva Pereira

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO