Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva. Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: «Eu sunt Hristosul!» și vor înșela pe mulți. Veți auzi de războaie și vești de războaie: vedeți să nu vă înspăimântați, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăție împotriva altei împărății și, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete și ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor.”
Matei 24:4-8

Isus a vorbit cu ucenicii Săi, avertizându-i cu privire la vremurile din urmă. Avertismentele pe care le-a dat parcă ar fi vorbit despre zilele noastre. Ne-am luptat cu pandemiile. Există teama de un război nuclear și de terorism, de revolte și teama de o recesiune economică. Mulți trăiesc în frică și se simt neliniștiți de ceea ce ar putea urma. Dar oare îngrijorarea ajută?

Îngrijorarea este o taxă pe care o plătim pentru ceva ce s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Prietenii mei, nu pierdeți timp prețios îngrijorându-vă pentru orice. Aceasta nu a schimbat niciodată nimic. Mai degrabă, acțiunea este cea care poate schimba o situație. Așadar, în loc să vă faceți griji cu privire la starea lumii, alegeți să trăiți în așa fel încât viața voastră să poată face o diferență pentru Dumnezeu.

Isus a spus urmașilor Săi: „Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri” (Matei 5:16). Nu suntem chemați să ne facem griji, ci să trăim cu credință pentru Dumnezeu. 

Viața credincioasă înseamnă să te rogi în loc să te îngrijorezi, să dăruiești în loc să tezaurizezi și să propovăduiești prin fapte, și nu doar prin cuvinte. Este firesc să fim speriați atunci când ne confruntăm cu perspectiva bolii și a războiului, dar atunci când suntem speriați, ar trebui să Îl căutăm pe Dumnezeu în rugăciune și să ne manifestăm credința în dragoste.

În loc să te îngrijorezi, sărbătorește darul zilei de astăzi prin rugăciune și practicarea credinței. Oferă-te voluntar, învață un copil să citească, vizitează pe cineva care este imobilizat la pat sau petrece timp citind Scriptura. Îngrijorarea este zadarnică și nu schimbă nimic. Războaiele și bolile sunt peste tot în jur. Haideți să ne hotărâm să facem din această perioadă una în care să fim credincioase lui Dumnezeu, în loc să lăsăm ca viața noastră să fie dominată de frică.

autor: Lyndsey Elsey

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO