Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.
Matei 10:29-31

Câte persoane poți găsi pe o bancnotă de 100 de dolari? a întrebat mama.

– Una, a chicotit micuța Arya.

– Cine este? a întrebat mama.

– Benjamin Franklin, a chicotit din nou Arya.

– Cum sunt numite adesea bancnotele de 100 de dolari?

– Nu știu, a ridicat Arya din umeri.

– Se numesc Benjamins, Franklins sau Bens, a răspuns mama. Acum, privește cu atenție. Mai vezi și alți oameni pe ea?

– Nu, mamă, nu mai e nimeni altcineva pe ea! a chicotit Arya.

S-ar putea să fiți surprins să aflați că pe o bancnotă de 100 de dolari sunt șase persoane: Benjamin Franklin, trezorierul Statelor Unite, secretarul Trezoreriei, două persoane din fața turnului cu ceas și, cel mai important, Dumnezeu. În partea de sus a bancnotei veți vedea fraza „In God we trust” (În Dumnezeu avem încredere). Acesta este mottoul oficial al Statelor Unite, adoptat în 1956, când președintele Dwight Eisenhower a cerut ca acesta să apară pe toți banii americani, atât pe monede, cât și pe bancnote.

În cazul în care o monedă este demonetizată, aceasta este lipsită de valoare. Astăzi, prea multe fetițe și femei se simt deposedate de valoarea lor. Ele dezvoltă o stimă de sine scăzută și cred că nu sunt suficient de deștepte, frumoase sau bune. Satana a pervertit dragostea lui Dumnezeu pentru a ne devaloriza și a ne face să ne simțim nedemne și neiubite. Dar, slavă Domnului, valoarea noastră nu se diminuează niciodată. Dumnezeu a murit pentru noi, a înviat și a învins mormântul. Dacă ne mărturisim păcatele și credem în El, nu vom muri. Valorăm mai mult decât niște simpli bani. Atunci când ne punem încrederea, credința și speranța în Dumnezeu, El ne oferă viața veșnică. Să ne citim Bibliile, să ne predăm și să ne supunem în rugăciune, crescând în fiecare zi în umblarea noastră cu Isus. Amintiți-vă că valorați mai mult decât numărul prietenilor de pe Facebook, decât aspectul vostru plăcut, decât conturile bancare, decât realizările și diplomele de studii. Când te încrezi în Dumnezeu și Îl păstrezi în inima ta, vei descoperi acest adevăr – tu valorezi mai mult!

autor: Suhana Chikatla

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO