De aceea, și voi fiți gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți.
Matei 24:44

M-am bucurat de lecturile zilnice din frumoasa mea Biblie de studiu cu comentariile lui E. G. White. În 2 Cronici 14, regele Asa al lui Iuda m-a impresionat prin modul în care și-a folosit anii de pace și prosperitate pentru a fortifica Iuda împotriva unor posibile situații de urgență și a atacurilor inamicului. În loc să stea liniștit și să ia viața ușor, el a profitat la maximum de acest timp, îndepărtând locurile de închinare la idoli și construind orașe fortificate cu ziduri, turnuri și porți de protecție.

De asemenea, el a pregătit și a instruit armata lui Iuda, de trei sute de mii de oameni, cu scuturi și sulițe, și armata lui Beniamin, de două sute de mii de oameni, cu scuturi și arcuri – toți oameni puternici și curajoși, care să fie pregătiți de luptă la un moment dat. De asemenea, și-a condus poporul să facă pace cu Dumnezeu. Apoi, din senin, Zerah conduce armata etiopiană de un milion de soldați și trei sute de care de luptă împotriva lui Iuda. O armată capabilă să măture orice inamic cu care se confrunta!

Asa se roagă lui Dumnezeu pentru ajutor, având o cunoaștere personală a grijii miraculoase a lui Dumnezeu și a salvării poporului Său în trecut. „Doamne, numai Tu poți veni în ajutor celui slab ca și celui tare, vino în ajutorul nostru, Doamne, Dumnezeul nostru! Căci pe Tine ne sprijinim și în Numele Tău am venit împotriva acestei mulțimi. Doamne, Tu ești Dumnezeul nostru: să nu iasă biruitor omul împotriva Ta!” (2 Cronici 14:11). Chiar dacă forțele lui Asa erau mult mai puține decât cele ale inamicului, credința lui în Dumnezeu nu a slăbit. El nu era străin de puterea minunată a lui Dumnezeu. Ca răspuns la rugăciunea sa, Dumnezeu a schimbat cursul lucrurilor și a dat poporului Său victoria împotriva armatei etiopiene. Regele Asa și armata sa i-au alungat până la Gerar (Gaza), au adus multă pradă și au învins toate orașele din jurul acelei zone.

Astăzi trebuie să ne pregătim pentru ultima bătălie a pământului cu Satana, în timp ce noi trăim o viață relativ ușoară. Trebuie să creștem și să ne întărim dragostea pentru Dumnezeu și pentru Cuvântul Său. În caz contrar, am putea fi cu ușurință măturați de atacurile surpriză ale lui Satana. Putem spune rugăciunea lui Asa, știind că luptăm împotriva căpeteniilor, a puterilor și a răutății spirituale din locurile înalte (vezi Efeseni 6:12). Dumnezeu va uni omnipotența Sa cu eforturile noastre.

autor: Merian Richardson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO