Și de ce vă îngrijorați de îmbrăcăminte? Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei.
Matei 6:28,29

Anul trecut am plantat niște bulbi de crin în grădina mea de flori. Au crescut frumos, dar nu au înflorit. Primăvara aceasta am fost atât de fericită când au răsărit din nou. Așteptam cu nerăbdare să mă bucur de niște flori. O plantă a crescut la un metru înălțime. Am urmărit cum a dezvoltat un mugure, apoi altul, până când au apărut șase muguri. Emoția mea era mare în timp ce așteptam să se deschidă florile. Spre bucuria mea, doi muguri s-au deschis și au dezvăluit flori frumoase de un roșu cărămiziu închis, cu mici dungi de galben deschis. Erau superbe. Am zâmbit și m-am gândit că trebuie să-mi găsesc telefonul și să fac o fotografie.

Mai târziu, am ieșit afară și, spre groaza mea, frumoșii crini zăceau pe jos. Ciobănescul meu german, Tilly, săpase o groapă și dezrădăcinase planta. Am fost furioasă pe ea. Cu lacrimi în ochi, am luat o lopată și l-am replantat cu grijă. Am fugit înapoi înăuntru pentru a-mi lua telefonul și a face o fotografie frumoaselor flori înainte ca acestea să moară.

Aveam puțină încredere că planta va supraviețui replantării. Dar a doua zi am ieșit și m-am uitat, iar planta părea sănătoasă. Se ofilise, așa cum anticipasem. Pe măsură ce au trecut zilele, cele două flori frumoase au murit. Apoi, spre surprinderea mea, ceilalți muguri au înflorit. Dumnezeu este atât de bun!

Această experiență este o analogie a vieții mele. Când eram tânără, mi-am dăruit inima lui Isus. Am crescut și am înflorit în dragostea Sa. Apoi a venit dușmanul, deghizat în prieten, m-a dezgropat și m-a scos din pământul bun în care mă plantase Dumnezeu. Zăceam pe moarte și nici măcar nu știam asta. Dar Dumnezeu m-a găsit! El m-a replantat cu tandrețe în pământ bun și a continuat să aibă grijă de mine, îndepărtând buruienile și hrănindu-mă prin Cuvântul Său, pentru ca eu să pot să îmi stabilesc rădăcini puternice.

Știați că regele Solomon a pus ca vârful stâlpilor din vestibulul templului să fie decorat cu crini de bronz? Osea consemnează: „Voi fi ca roua pentru Israel; el va înflori ca crinul și va da rădăcini ca Libanul” (Osea 14:5).  

Sunt recunoscătoare că Dumnezeu ne salvează de la distrugere și ne face să creștem atunci când totul pare pierdut. Sub îngrijirea Sa tandră vom înflori și vom prospera. Dumnezeu este atât de bun!

autor: Mona Fellers

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO