Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Sunt atât de entuziasmată atunci când Dumnezeu răspunde direct la o rugăciune la câteva minute după ce am înălțat-o! Recent, un cuplu s-a mutat în zonă din California și am vrut să-i invităm acasă la noi, la prânz, după biserică. Locuiam la țară și ne aflam la doar câțiva kilometri de casă când m-am gândit să mă rog: „Tată, ar fi atât de grozav dacă prietenii noștri ar putea vedea una dintre marile turme de cerbi sau antilope de aici, din prerie.”

Am virat de pe autostradă pe un drum de pământ și, aproximativ un kilometru și jumătate mai târziu, am văzut o turmă uriașă de antilope, probabil în jur de o sută. Ne-am oprit cu toții și am privit câteva minute. Noii noștri prieteni erau însoțiți de nepoata lor, care era numai zâmbete. Turma s-a îndepărtat rapid din zonă, dar a fost suficient de aproape pentru ca noi să o vedem foarte bine.

Când m-am întors în mașină, nu puteam să-L laud pe Dumnezeu îndeajuns! El îmi răspunsese la rugăciunea mea grăbită la câteva minute, dar trebuie să fi știut că o voi face și a avut grijă să ducă turma acolo unde o puteam vedea. Dumnezeu face asta tot timpul! Ce Dumnezeu uimitor și atent slujim! Nu este greu să slujești unui Dumnezeu care iubește frumusețea și care a creat minunile naturii.

Gândindu-mă la răspunsul rapid al lui Dumnezeu la rugăciunea mea, mi-am amintit de multe rugăciuni urgente la care a răspuns imediat. Sunt paramedic pensionat și de nenumărate ori am înălțat rugăciuni ca El să intervină în timp ce lucram pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate. Dumnezeu a fost întotdeauna acolo. Uneori, rugăciunile mele nu au primit răspuns așa cum mi-am imaginat, dar întotdeauna Dumnezeu a răspuns.

Sunt sigură că, la fel ca mine, aveți lucruri pentru care v-ați rugat și pentru care încă așteptați răspuns. Ceea ce mă ajută să am răbdare în timp ce-L aștept pe Domnul este să-mi amintesc de toate rugăciunile la care mi s-a răspuns și pentru care nu a trebuit să aștept. Acest lucru mă încurajează că răspunsul vine, iar când Domnul va răspunde, va fi cel mai bun răspuns posibil, iar eu voi zâmbi larg în timp ce voi lăuda Numele Său sfânt și Îi voi mulțumi. Tu ești aleasă. Tu ești a Lui. Și El te va auzi întotdeauna când Îi vorbești. Fie ca El să-ți aducă în minte multele ocazii în care ți-a răspuns și nu a trebuit să aștepți.

autor: Mona Fellers

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO