Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înțelepciune.
Psalmii 104:24

Casele noastre sunt chiar una lângă cealaltă și amândouă avem sere. Nu sunt speciale, nu sunt sere pline de plante tropicale luxuriante și de mobilier din răchită cu perne luxoase. Serele noastre sunt practice. Sunt menite să prelungească scurtul sezon de vegetație din Alberta, Canada, și să păstreze plantele în siguranță în timpul furtunilor puternice de grindină.

Ambele au fost construite în urmă cu aproximativ treizeci de ani, când o școală din apropiere a fost renovată. Joanne și cu mine am recuperat fiecare câte șapte ferestre vechi, uriașe. Știam că vor fi niște pereți minunați pentru structurile pe care ni le-am imaginat. Dar aici se termină asemănarea.

Nu am investit foarte mult în sera mea. Cumpăr câțiva saci de gunoi de grajd pe care îl adaug la sol în fiecare primăvară și apoi plantez treizeci de plante de roșii. Douăzeci și șapte de un soi și trei din alt soi. Ud frecvent, fertilizez o dată și sper să fie bine. De obicei, familia noastră are o mulțime de roșii gustoase, excelente pentru sendvișuri sau pentru a ronțăi direct din grădină. De multe ori, acestea sunt încă în curs de coacere când temperaturile scad. Culese și depozitate în pivniță, ele ajung roșii mai bune decât cele cumpărate din magazin până în decembrie. Sunt mulțumită, chiar fericită.

Dar Joanne își iubește sera. Ea reînnoiește solul în fiecare an, îl sapă cu grijă și experimentează noi metode de îmbogățire a amestecului. Ea selectează o varietate de roșii, multe dintre ele de patrimoniu. Soiuri galben-pestriț și roșu, globurile verzi și maro sunt vecine cu formele roșu aprins, crestate ale roșiilor italiene. Nu este întotdeauna sigură de textura sau de gustul lor atunci când plantează semințele, dar este pregătită să experimenteze, să fie surprinsă, să se bucure. În fiecare an, ea plantează mai multe tipuri noi. De asemenea, ea plantează salată, busuioc, sfeclă și flori care încurajează polenizarea. Sera ei este o aventură în continuă schimbare, iar toate plantele îi aduc bucurie în suflet.

Când mă uit la serele noastre, aflate la doar cincizeci de pași una de cealaltă, văd diferențele. A mea este utilitară, dar a ei este vibrantă, plină de experimente și culoare, producând o recoltă bogată pentru masă și suflet. Nu știu dacă sera mea va semăna vreodată cu a ei, dar sper ca viața mea să reflecte sera ei, plină de abundență și de entuziasmul unor noi aventuri și experiențe.

autor: Denise Dick Herr

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO