Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cei ce-L caută.
Evrei 11:6

Facem mii de alegeri în fiecare zi. Și, uneori, în timpul procesului de decizie, poate apărea un moment de „ce-ar fi dacă”. Ce-ar fi dacă aș purta asta în schimb? Dacă aș merge acolo sau aș face asta? Dacă mă întâlnesc cu această persoană sau dacă m-aș fi căsătorit cu acea persoană? Ce se întâmplă dacă iau o decizie greșită? Suntem programați să fim precauți și este normal să medităm la „ce-ar fi dacă” analizând toate riscurile implicate, argumentele pro și contra. Însă este vital să nu trecem cu totul de partea acestui „ce-ar fi dacă” sau să ne gândim prea mult timp și să ajungem să ratăm oportunități în timp ce trăim în indecizie.

Fratele meu a împărtășit odată o mărturie despre cum a luat la ocazie un străin într-o zonă periculoasă din Africa de Sud. Mama l-a întrebat: „Ce s-ar fi întâmplat dacă te-ar fi ucis, lăsându-ți fiii orfani? Nu ar fi trebuit să faci asta. Atât de multe lucruri ar fi putut merge prost”. A continuat, enumerând toate „ce-ar fi fost dacă”. Fratele meu a răspuns simplu: „Mamă, și ce-i cu toate aceste posibile situații? Nu există întotdeauna un risc?”

În timp ce încercam să înțeleg cât de dezinvolt putea fi în legătură cu ceea ce făcuse, a continuat: „Când ne gândim mai puțin la toate aceste situații ipotetice, ne vom bucura mult mai mult de viață.” Mama a întrebat: „Deci, te-ai rugat înainte de a-l lăsa să intre?” El a râs. „Nu, nu am făcut-o. Știam că Dumnezeu mă va proteja. Sunt convins că petrecem prea mult timp rugându-ne atunci când este timpul să acționăm, mai ales când Dumnezeu a oferit deja mijloacele. Când cineva este flămând, ar trebui să ne rugăm pentru el sau să-i dăm mâncare?”

Acest lucru m-a lăsat fără cuvinte. Mi-am dat seama că povestea lui nu era despre asumarea unui risc, era mai degrabă o chestiune de credință în acțiune. Dumnezeul care a creat cerurile și pământul a riscat totul pentru noi. El a permis ca Fiul Său să moară pentru noi, pentru ca noi să putem fi salvați. A fost un risc pentru că este alegerea noastră dacă Îl acceptăm sau nu. Asta mă face să mă întreb: Sunt o femeie credincioasă? Îmi asum vreun risc pentru Isus? Îmi lipsește credința atunci când trebuie să iau o decizie? Când va veni timpul, voi fi și eu dispusă să risc totul? Fie ca Dumnezeu să continue să ne crească credința!

autor: Kelsey Dawn Negre

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO