Îngerul Domnului tăbărăște în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

Era o zi de primăvară înnorată când am plecat de la atelierul mecanicului meu. Conduceam un vehicul nou. Ei bine, un vehicul nou pentru mine. Era un Jeep mai vechi. Aveam un scurtcircuit la luminile de frână și trebuia să înlocuiesc o piesă. Trebuia să fie comandată. Am plecat de la locație și am făcut un viraj brusc la dreapta. Acum, după cum am spus, acest vehicul era nou pentru mine. Eram obișnuită să conduc o mașină cu o rază de întoarcere diferită. Așa că, atunci când am virat, vehiculul nu a mers unde am vrut eu și am ajuns în mijlocul unui drum cu patru benzi, intrând pe contrasens.

M-am panicat și am încercat să îmi corectez cursul. În cele din urmă am reușit să mă îndrept, dar știam că probabil încălcasem mai multe reguli de circulație, printre care faptul că nu semnalizasem. Eram mulțumită că mă îndreptam în direcția corectă, dar apoi am văzut o mașină de poliție în oglinda retrovizoare. M-am dat la o parte pentru a-i lăsa să treacă, dar au oprit în spatele meu. Apoi s-au aprins luminile și am tras pe dreapta.

Încă încercam să-mi revin după incidentul stresant, când femeia polițist mi-a spus că m-a tras pe dreapta deoarece conduceam neregulamentar. Mi-a spus că era cât pe ce să provoc un accident pentru că nu semnalizasem când mă întorceam pe banda mea. Am încercat să-i explic că aveam o problemă mecanică. Ea a continuat, spunându-mi că am încălcat mai multe reguli de circulație, inclusiv că nu am semnalizat schimbarea benzii de circulație, că am depășit necorespunzător și, pe deasupra, că nu mai aveam farul din spate. Mi-a cerut permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și dovada de asigurare. I-am dat documentele, iar ea s-a îndreptat spre vehiculul ei.

A stat acolo o perioadă destul de lungă de timp. Când s-a întors în cele din urmă, mi-a spus că nu mă va amenda pentru toate încălcările mele. Singura pentru care m-a amendat a fost că nu am semnalizat schimbarea benzii de circulație. M-a pus să semnez amenda și m-am grăbit spre casă.

L-am lăudat pe Dumnezeu în acel moment pentru două binecuvântări foarte importante: În primul rând, nu provocasem un accident. Ar fi putut fi fatal. Puteam să mor și să omor pe altcineva. În al doilea rând, ofițerul a ales să nu mă amendeze pentru tot ce am făcut. Aleluia! Îngerii lui Dumnezeu sunt întotdeauna în jurul nostru și ne protejează!

autor: Eva M. Starner

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO