Hoțul nu vine decât ca să fure, să înjunghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și să o aibă din belșug.
Ioan 10:10

Prieteniile sunt o binecuvântare. Mă confruntam cu o multitudine de eșecuri, dureri de inimă și dezamăgiri și aveam nevoie disperată de un sfat înțelept. Am apelat la una dintre prietenele mele bune și, în timp ce îi explicam situația mea, mi-a spus că am avut un „atac de gânduri”, care este similar unui atac de cord. Gândul meu imediat a fost: Ce vrea să spună cu asta?.

În timpul unui atac de cord, inima este afectată de un flux sanguin insuficient din cauza unui blocaj în artere. Prietena mea mi-a explicat: „Un atac de gânduri este atunci când capul nostru este plin de supărări și preocupări care persistă, făcându-ne să ne simțim descurajate, frustrate și furioase.”

Ați simțit vreodată acest lucru? Poate că te confrunți cu conflicte în familie, cu respingerea la locul de muncă, cu stres financiar sau cu o stare de sănătate precară. Este posibil să fi pierdut pe cineva drag în urma unui divorț sau a unui deces, sau să te lupți cu visuri spulberate ori cu rugăciuni fără răspuns. Este ușor ca oricare dintre aceste situații să ne alimenteze deznădejdea. Începem să credem că lui Dumnezeu nu-I pasă, că este departe, că nu ne iubește. Aceste gânduri negative sunt minciuni pe care Satana le folosește pentru a ne împiedica să ne încredem în Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a ne distruge credința într-un Dumnezeu iubitor.

Viața pe pământ va fi plină de dezamăgiri și greutăți, deoarece această lume este plină de păcat. Dar putem alege să ne concentrăm asupra binecuvântărilor pe care le oferă Dumnezeu. Scrieți-le, și apoi lăudați-L pe Dumnezeu pentru ele!

Permite-mi să-ți reamintesc, dragă soră, că ai un Dumnezeu uimitor, care Se îngrijește de tine. El va umbla alături de tine prin valea umbrei morții (Psalmii 23:3). Isus te ține cu dreapta Sa cea biruitoare (Isaia 41:13) și te acoperă cu aripile Sale (Psalmii 91:4). El îți va da harul de a îndura (2 Corinteni 12:9), înțelepciune, dacă o ceri (Iacov 1:5,6). El este refugiul și tăria ta (Psalmii 46:1). El va lupta pentru tine (Exodul 14:14). Isus a murit pentru tine (Ioan 3:16), iar El Se va întoarce și te va lua în cer pentru a fi cu El (Ioan 14:3). Nu permite ca un atac al gândurilor să te paralizeze de frică. Rămâi fermă, recunoscând faptul că Dumnezeu are grijă de tine.

autor: Jenny Rivera

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO