Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Pe Edward îl durea urechea. Era sigur că o bucată din aparatul său auditiv se rupsese și îi căzuse în ureche. S-a dus la urgențe pentru a vedea dacă îl pot ajuta. Dar medicul care l-a examinat a spus că nu a putut vedea nimic în interiorul urechii sale. I-a prescris o rețetă pentru ceva care să-i aline durerea. Cu toate acestea, Edward încă simțea ceva în ureche și durerea nu dispărea.

A doua zi, fratele său, Richard, împreună cu soția și sora sa, au mers să-l viziteze. Ei știau despre durerea de ureche a lui Edward și, după ce a condus aproximativ trei kilometri, Richard, care era medic, a simțit îndemnul să se întoarcă acasă și să-și aducă trusa medicală pentru a putea verifica urechea lui Edward.

Au avut o vizită plăcută cu Edward și familia sa și, chiar înainte de a pleca, Richard și-a scos geanta medicală și a verificat urechea lui Edward cu otoscopul. A putut vedea clar că era ceva în ureche. L-a asigurat pe Edward că îi va face o programare la un specialist în otorinolaringologie chiar în acea zi de luni.

Edward a fost la consultație, iar medicul ORL a confirmat că avea ceva în ureche. Când a fost îndepărtat, au descoperit că era o mică bucată din aparatul auditiv al lui Edward. Cât de ușurat a fost că, în sfârșit, a fost îndepărtat! 

Cât de uimitor este faptul că Dumnezeu are grijă de copiii Săi în moduri atât de minunate și misterioase! Nu numai că Richard a fost trimis să își viziteze fratele când a făcut-o, dar și-a amintit să își ia și trusa medicală pentru a verifica urechea lui Edward. În mod providențial, el a reușit, de asemenea, să facă o programare la un specialist ORL chiar în săptămâna următoare.

Chiar dacă Edward fusese consultat, încă suferea de otită. Situația s-ar fi agravat mult mai mult dacă Richard nu ar fi putut să-l verifice și să confirme cauza durerii de ureche.

Vedeți grija și providența lui Dumnezeu în această experiență? Promisiunile Sale sunt sigure și disponibile pentru toți cei care se vor încrede în Cuvântul Său.

autor: Stella Thomas

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO