Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă.
1 Samuel 16:7

O prietenă de-a mea l-a dus pe băiețelul ei, Henry, la cabinetul medical pentru un control. În timp ce stăteau în sala de așteptare aglomerată, a intrat o doamnă care părea obosită și epuizată. Părul ei neîngrijit, parțial încărunțit, îi atârna neuniform până la umeri, arătând că nu-și pierdea timpul cu coafatul. Dar cel mai vizibil lucru la ea era rochia albă pe care o purta. Avea pe ea niște flori roșii uriașe, care păreau să îi copleșească cadrul mic.

Mergând încet spre prietena mea, s-a așezat pe scaunul de lângă Henry, în vârstă de trei ani. Copilul părea captivat de prezența ei, privirea lui o cerceta înainte și înapoi. Prietena mea devenea nervoasă, întrebându-se ce ar putea ieși din gura fiului ei. În cele din urmă, băiatul a privit-o pe femeie și a spus: „Îmi plac foarte mult florile tale roșii”. Doamna a continuat să se uite drept înainte, dar a zâmbit și a spus: „Mulțumesc”.

Sunt sigură că și Isus trebuie să fi zâmbit, mulțumit de ceea ce a observat copilul. În timp ce oamenii observă ceea ce se vede la exterior, Domnul vede în interiorul nostru și știe ce putem deveni.

Într-o zi, în timp ce Isus îi învăța pe oameni în templu, a văzut o femeie încovoiată. Ea nu se mai putea ridica de optsprezece ani. Oamenii erau obișnuiți să o vadă așa și, probabil, se gândeau cum de ajunsese în această suferință. Dar Isus nu S-a uitat la ea ca toți ceilalți. El a văzut o femeie care suferea de o infirmitate, și inima Lui a fost mișcată. Un cuvânt adresat de Isus acelei femei i-a schimbat viața și poziția.

Într-o altă zi, Mântuitorul a observat că oamenii se fereau de un lepros. Ei îl vedeau pe om ca fiind necurat și de neatins, dar Isus a văzut un om întreg. Și exact asta a devenit, de îndată ce Isus l-a atins.

Pentru Isus nu contează poziția, aspectul sau statutul nostru social. Cu toții suntem copiii Săi. El îi tratează pe toți cu respect, demnitate și bunătate. Se bucură atunci când copiii Săi îi tratează pe ceilalți în același mod. Mă rog să-mi amintesc de exemplul Său și, prin harul Său, să fac întotdeauna același lucru.

autor: Marcia Mollenkopf

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO