Curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ.
Geneza 9:13

Mă plimb prin cartierul meu în majoritatea zilelor săptămânii. Locuiesc într-o zonă rurală încântătoare, cu peisaje frumoase, oameni pe care să-i salut, animale care mă fac să zâmbesc și suficiente dealuri pentru a mă antrena bine.

Am descoperit că, dacă plec la plimbare într-o zi înnorată și nu plouă încă, ar trebui să iau o umbrelă. Dacă nu o fac, se pare că aproape invariabil va începe să plouă exact la mijlocul plimbării mele.

Recent, mi-am început plimbarea sub cerul acoperit de nori, dar eram optimistă și aveam speranțe mari că ploaia nu va veni. Bineînțeles, ca de obicei, am simțit primele picături de ploaie când m-am apropiat de prima bornă kilometrică! A fost într-adevăr mai mult o burniță decât o ploaie hotărâtă și serioasă, așa că nu m-a deranjat prea tare, dar a fost totuși un pic enervant. Și apoi l-am văzut!

Când am virat într-o fundătură de pe traseul meu, am avut în fața mea cel mai strălucitor și mai spectaculos curcubeu pe care l-am văzut vreodată. Nu numai atât, dar era și un al doilea curcubeu slab lângă el, lucru pe care l-am văzut foarte rar. Ziua mea a devenit imediat mai bună.

De multe ori, în timpul plimbărilor mele, petrec prea mult timp gândindu-mă la încercările și necazurile vieții și nu suficient timp mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru binecuvântările abundente pe care mi le oferă de-a lungul drumului meu.

În acel moment însă, parcă mi s-au deschis ochii cu privire la minunata Lui dragoste și grijă pentru mine. Da, este posibil ca și alții să fi văzut acele curcubeie, dar este posibil ca ele să fi fost oferite doar pentru ochii mei. Nu voi ști niciodată cu siguranță, în această parte a cerului, dar îmi place să cred că Dumnezeu îmi făcea cu ochiul și îmi spunea: „Te am în mâinile Mele puternice, Robin. Nu trebuie să-ți faci griji de nimic!”

Într-adevăr, noi Îi slujim unui Dumnezeu minunat! El ne iubește pe fiecare dintre noi mai mult decât ne putem imagina vreodată și Îi face plăcere să ne arate această dragoste atât prin moduri spectaculoase, cât și prin lucruri mărunte.

autor: Robin Widmayer Sagel

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO