CÂȘTIGUL DE PE URMA VIJELIEI ȘI A FURTUNILOR

Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.
Naum 1:7

Termenul „vijelie” poate fi asemănat sau înlocuit cu termenii: curent, vânt puternic, uragan, tornadă, rafală, tulburare, comoție violentă, larmă/furtună de vânt violentă, în special însoțită de ploaie, grindină sau zăpadă. Suntem martori și ne confruntăm cu furtuni în călătoria noastră spirituală ca ființe, trăind într-o lume a incertitudinii. Perioadele de amărăciune și disperare sunt reprezentate în Biblie deseori ca furtuni; sunt momente în care să exersăm răbdarea și rezistența până când trec furtunile. Biblia ne oferă înțelepciune și călăuzire pentru a depăși și a trece prin furtunile din viețile noastre în timp ce urmăm calea lui Dumnezeu în vremurile grele și întunecate.

Isaia spune: „Căci Tu ai fost un loc de scăpare pentru cel slab, un loc de scăpare pentru cel nenorocit în necaz, un adăpost împotriva furtunii, un umbrar împotriva căldurii, căci suflarea asupritorilor este ca vijelia care izbeşte în zid” (Isaia 25:4).

Reamintindu-mi de bunătatea lui Dumnezeu manifestată în viața mea și de timpurile când furtuni violente amenințau pacea căminului meu, am putut spune: „Îți mulțumesc, Doamne, pentru că îndurarea Ta ține în veci!” În anul 2018, familia mea a fost aruncată într-o situație fără speranță, pentru că nu puteam găsi o soluție pentru boala soțului meu. Dumnezeu l-a vindecat în mod miraculos chiar când vijelia și furtuna violentă erau în toi și pierdusem orice speranță.

În perioada aceea găseam alinare în Psalmul 91:1-5, care spune: „Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic zice despre Domnul: «El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!» Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui! Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua.”

Fie ca Dumnezeu să ne ajute să ieșim câștigători din furtunile vieții, punându‑ne încrederea în El!

autor: Joy Bakaba Igwe

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO