Ce credeţi? Dacă un om are o sută de oi şi se rătăceşte una din ele, nu lasă el pe cele nouăzeci şi nouă pe munţi şi se duce să caute pe cea rătăcită?
Matei 18:12

După ce mama mea a murit, tatăl meu a oferit majoritatea lucrurilor ei colegiului unde lucra, în Virginia. Într-o zi, l-am întrebat pe tata ce se întâmplase cu cufărul din stejar al mamei. El mi-a răspuns că îl oferise unei studente. Nu-i trecuse prin minte niciodată că cineva din propria familie putea să și-l dorească. Nepoata noastră își dorea cufărul din stejar pentru a-și aminti de bunica ei. Dar era prea târziu.

Mulți ani mai târziu, am vizitat o prietenă din alt oraș, aflat cam la o oră distanță, și am mers la biserica ei. După serviciul divin, ea a invitat un cuplu tânăr să ni se alăture la masă. În timp ce vorbeam, am realizat că tânăra îi cunoștea pe părinții mei din timpul în care învățase la colegiul la care ei lucrau. În timp ce îmi continuam vizita, am realizat că tatăl meu îi dăduse ei cufărul din stejar. Mai târziu și bunica ei i-a oferit un cufăr din stejar. Această tânără s-a oferit să îmi dea înapoi cufărul mamei mele. Cufărul din stejar a călătorit înapoi din Virginia în Illinois și apoi în Michigan, unde locuia nepoata mea. Îți poți imagina că am fost încântată să descopăr această comoară!

Îmi place să cred că Dumnezeu îmi zâmbea atunci când am găsit acest cufăr. El este un Dumnezeu care ne iubește într-un fel unic și special. El Se îngrijește de noi în mod foarte personalizat. Ne-a dat propriul înger păzitor (vezi Psalmii 91:11). Îngerul nostru ne păzește și ne protejează de pericole necunoscute de noi la fiecare pas de pe cale. Dumnezeu ne cunoaște dorințele și nevoile. El ne va oferi tot ceea ce avem nevoie, dar nu neapărat tot ceea ce ne dorim, pentru că El știe ce este mai bine pentru noi și care sunt lucrurile de care avem nevoie pentru a crește în viața de creștin. În Matei 7:11, Isus spune: „Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!”

Dumnezeu m-a surprins cu mulți ani mai târziu, după ce aproape uitasem conversația cu tatăl meu despre cufărul din stejar al mamei. Tu ce ai pierdut? Un lucru pe care îl prețuiai mult, o slujbă, un animal de companie, o relație sau un soț? În 1 Petru 5:7, Isus ne spune să aruncăm „asupra Lui toate îngrijorările noastre, căci El Însuşi îngrijeşte de noi”. Lui Isus Îi place să te surprindă cu daruri bune! De ce să nu vezi ce îți pregătește astăzi?

autor: Gyl Moon Bateman

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO