Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El Însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.
Deuteronomul 31:6

Trăim în mijlocul unor schimbări periculoase, care ne apropie de final. Turbulențele amenință mijloacele de trai. Sănătatea și locuințele sunt în pericol. Anunțurile de concediere vin prin poștă. Sărăcia, boala, foametea și seceta există în multe locuri. Nimic nu mai este la fel ca înainte. Căutăm un refugiu sigur, dar nu îl mai putem găsi. Nu există nicio scăpare. Este acesta finalul, Doamne? Cum mă voi descurca în mijlocul tuturor acestor încercări? Apoi vine în minte întrebarea: „De ce eu?” Te-am slujit toată viața mea, cu credincioșie, iar acum mi se fură totul. Cum voi putea trăi și îngriji de familia mea? Unde ești, Dumnezeul meu?

Dar Dumnezeu este chiar acolo, trecând prin durere și necaz cu mine. Când permit situațiilor în care mă aflu să dicteze răspunsurile mele, nu reușesc să îmi amintesc că, atunci când toate vor dispărea, eu Îl voi avea încă pe Dumnezeul meu. Cuvintele Lui sunt viață. David a spus: „Dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo” (Psalmii 139:8). În mijlocul încercării, David Îl putea lăuda încă pe Dumnezeu. La fel a făcut și Iov, în ciuda pierderilor pe care le-a suferit. Și Estera, în ciuda pericolului în care se afla. Iosif a văzut până la urmă cum Dumnezeu a transformat dezamăgirile lui în binecuvântări. Daniel L-a slăvit pe Dumnezeu. Chiar dacă trăia în Babilon, Dumnezeu era cu el. Daniel a putut să Îl laude pe Dumnezeu din groapa leilor. Dumnezeu a fost cu Fiul Său, Isus, când a trecut prin furtunile Sale pe acest pământ, și Isus întotdeauna I-a dat slavă Tatălui. Pentru că Dumnezeu este cu noi, putem să Îl lăudăm și noi la fel. Când avem îndoieli, Isus spune: „Aruncați toate îngrijorările voastre asupra Mea” (vezi 1 Petru 5:7). Când credința ta se clatină, El spune: „Încrede-te în Mine; sprijină-te pe Mine” (vezi Proverbele 3:5,6). Când simți că nu mai poți continua, El spune: „Harul Meu îți este îndeajuns” (vezi 2 Corinteni 12:9).

Ține minte, sora mea. În viață poate vei trăi pierderi inimaginabile, dar Îl poți lăuda totuși pe Dumnezeu în „Babilon”. Poate nu va fi ușor, dar nu ești singură. Isus este cu tine. Nu îți cunosc durerea, dar sunt aici să te încurajez că Isus va trece cu tine prin furtuni. Isus a spus: „Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toţi şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu” (Ioan 10:29). Cât de puternic este acest verset! Dacă rămâi mereu în Hristos, nimic nu te poate zdruncina. În curând, furtunile acestei vieți se vor încheia, dar până atunci poți trăi în Babilon – cu Dumnezeu.

autor: Corletta Aretha Barbar

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO