Fiule, dă-Mi inima ta şi să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele!
Proverbele 23:26

Sunt trei tipuri diferite de exerciții fizice pe care le-am descoperit online: întinderi, exerciții cu greutăți pentru mâini, și un exercițiu cardio. Dacă fac toate aceste exerciții, îmi ia aproape o oră să le termin. Unele dintre exercițiile pentru mușchii brațelor nu îmi plac, dar le fac oricum, deoarece corpul meu are nevoie de acei mușchi pentru a rămâne puternic. Un exemplu sunt flotările. Sunt greu de făcut și transpir imediat de fiecare dată când le fac, dar pot face cincisprezece flotări normale după care să mă sprijin în genunchi și să mai fac alte cincisprezece. Corpul meu nu vrea să le facă, dar, pe măsură ce mă străduiesc să le fac, devin mai ușoare.

Sunt recunoscătoare că la vârsta de șaizeci și unu de ani mă pot mișca ușor și pot face aceleași lucruri pe care le făceam când aveam jumătate din vârsta aceasta. Cândva, la o rezervație indiană, s-a explicat că băieții învață dansul cu cercul. Motivul era că vor deveni oameni mai fericiți dacă sunt flexibili. Flexibilitatea poate avea legătură cu spiritualitatea? Putem fi creștini mai fericiți dacă suntem flexibili?

Îmi imaginez că un creștin flexibil este iubitor, zâmbitor și atent la ceilalți. Un creștin flexibil gândește pozitiv și înalță Cuvântul lui Dumnezeu. În Biblie, Isus a întâlnit mulți oameni inflexibili – oameni care aveau inimi de piatră și care nu voiau să renunțe la ideile lor pentru a învăța care este adevărata închinare. Biblia spune că Dumnezeu vrea să ne ofere o inimă de carne – o inimă care poate fi modelată și transformată (flexibilă).

Poate că în domeniul fizic vrem să refuzăm anumite exerciții sau să sărim cu totul peste ele pentru că nu sunt ușoare sau comode, dar, în timp, rezultatul va fi o flexibilitate mai scăzută. În mod asemănător, pe tărâm spiritual, dacă spunem nu Duhului Sfânt al lui Dumnezeu, neglijând să citim Biblia, să ne rugăm și să urmăm poruncile Sale, sufletele noastre vor deveni împietrite și rigide. 

În fiecare video cu exerciții fizice instructorul spune ceva pentru a-i încuraja pe participanți: „Foarte bine”, „Poți să faci asta”, „Rămâi responsabil” și „Durează doar cincisprezece minute”. Și Dumnezeu ne încurajează promițându-ne viața veșnică în ceruri, unde vom alerga precum căprioarele.

Rugăciunea mea este ca fiecare dintre noi să ne însușim această viziune pentru ca Dumnezeu să poată locui într-adevăr în inimile noastre predate. Să rămânem flexibili pentru El!

autor: Rosemarie Clardy

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO