Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin.
Psalmii 16:8

La scurt timp după ce am adormit, m-am trezit dintr-un vis tresărind. În vis am văzut două mâini: mâna soțului meu și a mea, iar între ele apărea o altă mână. Atunci m-am trezit brusc. A cui mână era aceea? Avea visul acesta vreo semnificație? Nu știu. Am stat trează o vreme, apoi am adormit iarăși.

Biblia folosește termenul pentru mână de cincizeci și șase de ori. Mână reprezenta adesea putere, autoritate, încredere în sine, în special mâna dreaptă. Într-un loc se spune despre mâna dreaptă că este folosită pentru a readuce la viață. Printre multe alte lucruri se spune despre mână că oferă sprijin, despre punerea mâinilor pentru vindecare și binecuvântare, mâini lovite una de cealaltă din cauza mâniei extreme și mâini ridicate în semn de recunoștință. Isus Și-a folosit deseori mâinile, așezându-le deasupra celor bolnavi atunci când îi vindeca. Mâna dreaptă a Domnului se spune că este înălțată, plină de credincioșie, maiestuoasă în putere și vitează.

Unul dintre versetele mele preferate din Biblie este: „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isaia 49:16, sublinierea adăugată). Asta înseamnă că Isus știe numele fiecăruia dintre noi – al tău și al meu – și ne iubește atât de mult, încât a gravat numele noastre ca o amintire permanentă pentru a le putea vedea oricând dorește.

Mâinile sunt o parte vitală în multe lucruri pe care le facem. Dacă ne-am pierde unul din membre, mi se pare că cel mai dificil ar fi să trăim fără o mână, în special cea dominantă. Imaginează-ți că nu mai poți să faci multele lucruri necesare pe care le facem cu mâinile noastre, precum mâncatul, îmbrăcatul, pieptănatul, spălatul și multe alte lucruri, pe lângă lucrurile pe care le facem de plăcere: jocuri, îmbrățișarea unui bebeluș sau atingerea unei persoane iubite.

Isus ne invită să ne punem mâna în mâna Sa și să facem ceea ce dorește El pentru a ne aduce bucurie în viețile noastre. Ni se spune că vom fi răsplătiți pentru lucrarea mâinilor noastre.

De mâna cui te prinzi? Te-ai prins de mâna lui Isus ca El să te poată conduce și răsplăti cu un cămin în prezența Sa pentru veșnicie?

autor: Marian Hart-Gay

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO