Și El a murit pentru toți, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel ce a murit și a înviat pentru ei.
2 Corinteni 5:15

Îmi plac fructele proaspete – în special la micul-dejun. Îmi place să feliez mere, pepeni, căpșuni, kiwi și banane pe o farfurie. Apoi adaug afine, cireșe, stafide, nuci și presar nucă-de-cocos. Pentru varietate, mai schimb soiul de pepene, adaptându-mă la ce îmi doresc în acea zi: honeydew, pepene galben sau pepene roșu. Oricât de apetisant ar părea, în unele ocazii, când iau caserola de căpșuni și le examinez cu atenție, descopăr că una a început să se strice. Dezamăgită, arunc acea căpșună și încep să le aleg pe restul. Dar apoi sunt din nou dezamăgită când îmi dau seama că fructele din apropierea celei stricate s-au înmuiat și nici ele nu mai sunt bune. În astfel de dimineți, dacă pot salva trei sau cinci căpșuni gustoase și frumoase, mă declar foarte mulțumită.

A fost nevoie de o singură căpșună pentru a le distruge aproape pe toate celelalte. O singură căpșună a răspândit bacteria tuturor celorlalte, făcându-le să nu mai fie la fel de tari, de frumoase și gustoase. Nu pot să nu privesc această întâmplare din altă perspectivă – mă întreb dacă nu cumva Dumnezeu încearcă să îmi arate ceva. A fost nevoie de o singură persoană negativă în cer, Lucifer, pentru ca o treime din oștile cerești să nu mai fie atât de aproape de Tatăl. Prea adesea am văzut și eu efectul negativ al acțiunii unei persoane sau atitudinii asupra unei întâlniri, unui proiect de grup, a unui comitet sau chiar a unei congregații pentru a face să apară stricăciunea.

În urmă cu ceva vreme eram la o întâlnire și observam discuțiile pe un subiect important. Chestiunea urma să hotărască direcția înspre care urma să meargă un comitet în a recomanda finanțarea unui program necesar. Discuția se desfășura normal și erau pe punctul de a ajunge la un numitor comun pozitiv, când o persoană a rostit un comentariu negativ, care a pus totul sub semnul întrebării și, în cele din urmă, propunerea inițială a fost respinsă. Destul de mulți au ales să creadă niște presupuneri greșite decât să se încreadă în niște adevăruri exprimate clar.

Tată, conștientizează-ne de impactul lucrurilor pe care le spunem și al acțiunilor noastre. Deși poate nu ne considerăm a fi lideri ai mulțimilor, cu siguranță cineva ne ascultă și ne privește. Fie ca purtarea noastră să arate spre Tine și nimeni să nu fie dus în rătăcire.

autor: Yvonne Curry Smallwood

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO