TOVARĂȘI ÎN PLANIFICAREA BUGETULUI

Căci toate fiarele pădurii sunt ale mele și vitele pe o mie de dealuri.
Psalmii 50:10

Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor.
Isaia 42:8

„Nu pot da totul pentru o singură persoană, cu siguranță că Tu știi că mai există și alții pe care trebuie să îi ajut. De ce să adaug și mai mult la această sumă?” Ca răspuns la întrebarea mea, Dumnezeu mi-a adresat o întrebare: „Vei face așa cum spun?”

Încă puțin confuză, dar liniștită la gândul că Dumnezeu întotdeauna a fost credincios, am acceptat să dăruiesc așa cum mi-a spus El. După o vreme, la o sesiune de rugăciune și post, persoana căreia i-am dăruit banii a împărtășit cu noi o mărturie minunată despre credincioșia lui Dumnezeu. Ea ne-a spus că avea nevoie de fonduri pentru a plăti o datorie destul de mare și Dumnezeu i-a trimis suma exactă de care avea nevoie – nu doar pentru a-și plăti datoria, ci și ca să înapoieze cu credincioșie zecimea și darurile!

Ochii mi s-au umplut de lacrimi. Cine altul dacă nu Dumnezeu? A fost unul din acele momente de „stai în liniște și privește”. În acea clipă, mi-am dat seama imediat că suma „extra” era pentru ca ea să poată înapoia cu credincioșie lui Dumnezeu ceea ce El a poruncit. Ea a fost binecuvântată, dar eu am fost mult binecuvântată de această experiență! Cum ar fi fost dacă nu aș fi ascultat de El? Fără îndoială, Dumnezeu deține vitele pe o mie de dealuri și ar fi purtat de grijă copilului Său, dar eu nu aș fi primit în dar o lecție atât de valoroasă despre dăruire, ascultare și încredere. Uneori, Dumnezeu poate ne va cere să facem lucruri care par iraționale, nerezonabile sau uneori de-a dreptul imposibile, dar El are totul și știe totul. El va face totul pentru a da slavă și cinste numelui Său.

Tu vei asculta de El și vei face tot ce îți cere? Alege să Îl faci pe Dumnezeu astăzi Planificatorul tău financiar, căci El este cel mai bun Tovarăș pe care Îl putem avea în planificarea bugetului!

autor: Simone E. Johnson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO