Căci Tu ești nădejdea mea, Doamne Dumnezeule, Tu ești încrederea mea din tinerețea mea.
Psalmii 71:5

Nimeni nu contestă faptul că anul 2020 a fost un an dificil. O pandemie globală a pus restricții asupra vieților noastre. Multe afaceri au fost închise. Copiii au frecventat școala online. Părinții au luptat să jongleze între locul de muncă și a-și ajuta copiii la școală. Bisericile și-au închis ușile și și-au mutat serviciile în online. Rude și prieteni și-au încheiat alergarea. Și totuși, noi am mers înainte.

Cum? Având încredere că Dumnezeu este speranța noastră indiferent cum arată lumea.

Dacă ne încredem în El, putem avea speranță. Speranță pentru un viitor mai luminos. Speranță pentru a privi înainte, spre viitor. Speranță la gândul că oricât de rea ar părea situația, ea se va îmbunătăți. Speranță că, odată cu fiecare zi care trece și cu fiecare frunză care cade în lunile de toamnă, o alta nouă va crește și îi va lua locul la primăvară.

Trebuie și ar fi bine să privim înainte cu speranță. Cu trudă din greu, da. Truda din greu ne ajută să ne atingem obiectivele. Noi nu trebuie să stăm nepăsători; trăim zile aglomerate. Trebuie să lucrăm împreună cu Dumnezeu, încrezându-ne în El să binecuvânteze lucrarea noastră și să ne dea curaj și speranță în fiecare zi.

Mă gândeam la un trandafir și cât de puternice trebuie să îi fie rădăcinile pentru a-l susține – cum este protejat de spinii lui. Rădăcinile puternice și protecția spinilor îl ajută să reușească să dea o floare frumos mirositoare. Avem nevoie să rămânem puternici și să fim protejați să trăim o viață care să aibă o aromă frumos mirositoare, care să Îl descopere pe Hristos înaintea celorlalți. Tot așa cum spinii protejează trandafirul, noi suntem protejați de armura lui Dumnezeu care ne ajută să stăm puternici împotriva strategiilor diavolului (Efeseni 6:11).

Pavel ne încurajează: „Pentru aceea luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți sta împotrivă în ziua cea rea” (versetul 13). Așa că păstrează-ți rădăcinile, dragă prietenă. Fii puternică în Isus cu armura lui Dumnezeu: coiful mântuirii, platoșa neprihănirii, încingeți-vă cu adevărul, încălțați-vă cu sandalele păcii, scutul credinței și sabia Duhului.

„Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!” (Romani 15:13) 

autor: Laura A. Canning

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO