Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.
Matei 5:16

Când a început COVID-19 și apoi lucrurile s-au precipitat, am știut că vreau să fac o diferență prin viața mea. Îmi doream să arăt micii mele comunități, vecinilor și prietenilor mei cine este Dumnezeu. Doream ca ei să știe că nu trebuie să se teamă sau să se panicheze, dar că se pot încrede în Dumnezeu chiar și în timpul pandemiei.

Am început să mă întreb: Ce aș putea face?

Dintr-odată, mi-a venit o idee strălucitoare! Ce-ar fi dacă le-aș oferi studenților din apropiere o felicitare de absolvire și un mic cadou?

În fiecare seară, mergând prin cartier, am văzut pancarte cu „Promoția 2020” în diverse curți pentru a marca faptul că acolo era un absolvent. De îndată, m-am pus pe treabă și am cumpărat câteva carduri. Două zile mai târziu, fiind la plimbare, am hotărât că aceea era seara în care să îi ofer cardul-cadou unuia dintre absolvenți, treceam chiar pe lângă casa lui.

Am pășit curajoasă pe alee și am întrebat dacă era acasă. Mama lui a ezitat puțin, dar, când i-am explicat că eram vecină și de asemenea fostă profesoară, bucuroasă a mers după el să îl aducă. I-am oferit felicitarea. El a fost foarte fericit și recunoscător – în special când a văzut darul din felicitare. Mama lui ne-a făcut o poză împreună.

Plănuiesc să mă reîntorc de îndată ce măsurile de siguranță împotriva COVID-19 sunt eliminate și vreau să îi invit la biserică. Sunt aproape sigură că mama și copilul vor veni. Bunătatea arătată vecinilor este un mod de a-i conduce la Hristos. Domnul ne cere să Îl iubim pe El din toată inima și pe semenii noștri ca pe noi înșine.

„Doamne, ajută-mă să strălucesc pentru Tine
Ah, Doamne, ajută-mă să strălucesc pentru Tine
Într-o lume învăluită în noapte
Păstrează-ne curați, dă-ne Lumină,
Ajută-ne să strălucim pentru Tine.”[1]

 

[1]. Lord, Keep Me Shining For Thee, de Chalvar A. Gabriel, 1926.

autor: Patricia Hines

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO