Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi  adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Isaia 58:7

Într-o dimineață, am ajuns la biserică pentru un curs pentru profesori și am văzut o tânără doamnă stând pe o bancă, plângând. M-am apropiat și am întrebat cum aș putea să o ajut. Ea mi-a spus povestea ei. Era mamă singură și fiica ei studia la o școală adventistă locală. Din cauza greutăților financiare, era nevoită să își trimită fiica la o școală publică. Micuța ei fată nu putea accepta această hotărâre și plângea continuu. Fără a găsi vreo soluție la această problemă, tânără femeie a mers la biserică în speranța că va găsi ajutor.

La acea vreme eram căsătorită, dar nu aveam copii, așa că m-am oferit să o ajut să plătească taxele școlare, astfel încât fiica ei să continue să studieze la școala adventistă. Lacrimile de tristețe s-au transformat în lacrimi de bucurie și ea a fost recunoscătoare.

La cinci ani după ce m-am căsătorit, am avut o fiică, și cincisprezece ani mai târziu, doi băieți gemeni.

Când gemenii aveau doar trei ani, soțul meu a murit și eu am rămas într-o situație financiară dificilă. Când au împlinit zece ani a trebuit să îi trimit la o altă școală care era mai scumpă. Cam pe la mijlocul anului școlar, mi-am dat seama că nu voi putea să îmi permit taxa de școlarizare și trebuia să îi mut la o școală publică. Această situație m-a întristat foarte mult deoarece calitatea educației era mult mai scăzută decât la școala lor actuală.

Nu am spus nimănui despre această situație, dar seara strigam către Dumnezeu în rugăciune.

După o noapte de rugăciuni cu lacrimi, nepotul meu (pe care eu l-am crescut) m-a sunat și mi-a spus că fusese promovat la locul de muncă și dorea să înceapă să plătească taxa școlară pentru copiii mei chiar din acea lună.

Mi-am amintit de făgăduința lui Dumnezeu din Isaia 58:9: „Atunci vei chema și Domnul va răspunde; vei striga și el va zice: «Iată‐mă!».”

Făgăduințele lui Dumnezeu sunt împlinite fără arvună sau întârziere, chiar în momentul potrivit.

Dumnezeu este întotdeauna credincios.        

autor: Isabel Cristina de Almeida

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO