Pe orice mlădiță care este în Mine și n-aduce rod, El o taie, și pe orice mlădiță care aduce rod, o curățește, ca să aducă și mai mult rod.
Ioan 15:2

În iunie 2006, m-am mutat în Stone Mountain, Georgia, SUA, am avut un loc de muncă nou și mi-am cumpărat o casă. Noul loc de muncă și amenajarea casei nu îmi lăsau loc de altceva decât de câte o privire trecătoare la cireșii înfloriți din fața casei. Toamna și iarna au venit, au trecut și primăvara își scotea acum capul cu lalele încântătoare, miresme îmbătătoare de zambile, copaci înfloriți și nenumărate plante noi care își făceau loc din pătura de pământ. Cât de mult iubesc primăvara!

În sfârșit sosise timpul să înfrumusețez exteriorul casei. Așteptam cu nerăbdare să văd florile roz și albe ale cireșilor. Dar mare mi-a fost dezamăgirea! În prima primăvară, jumătate dintre copaci au dat niște boboci cărora le lipseau splendoarea și vitalitatea. Acum mă întrebam ce era cu cealaltă jumătate de copac care nu producea nimic, am crezut că va înmuguri anul următor. Primăvara următoare, rezultatele au fost aceleași – doar câțiva muguri. Un prieten m-a sfătuit să nu tai copacul și a sugerat să îl curăț, tăind ramurile neproductive. Așa am făcut.

Surpriză! Anul următor au crescut ramuri noi și mult mai mulți muguri decât în ceilalți doi ani. Și primăvara am avut parte de biletul câștigător. Mai multe ramuri și boboci luxurianți, care îmi încântau simțurile. O priveliște spectaculoasă! Ramurile moarte împiedicau copacul să înmugurească la maximum. Îndepărtarea lor i-au redat pomului splendoarea și viața.

În acel an de înmugurire maximă, Duhul Sfânt mi-a arătat că același lucru se întâmplă și când eliminăm din viața noastră ultimele semne de păcat. De ce ramuri moarte încă nu ne desprindem? Oare să fie înclinația de a-i judeca pe alții și de a-i discredita pentru câștigul nostru? Faptul că nu suntem dispuși să iertăm, cărțile pe care le citim, emisiunile pe care le vizionăm, iubirea de bani, lipsa timpului petrecut cu Dumnezeu? Ce ne împiedică să ne predăm pe deplin voința lui Dumnezeu? Ce ne împiedică să intrăm în Țara Făgăduită? Rătăcim noi în pustiu, închinându-ne la idoli falși?

Aș vrea să ajungem în Țara Promisă. Nu pierde viața veșnică din cauză că te ții de ramurile moarte. 

autor: Terry Roselmond-Moore

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO