Căci iată că a trecut iarna; a încetat ploaia și s-a dus. Se arată florile pe câmp.
Cântarea cântărilor 2:11,12

Ani la rând, soțul meu a avut grijă de oi. Eu și copiii culegeam păpădii și le dădeam oilor. Animalelor noastre le plăceau foarte mult aceste plante micuțe. Culegeam coșuri întregi și ne întreceam până la hambar pentru a vedea al cui coș era golit primul. Păpădiile creșteau la fel de repede cum le culegeam noi.

Eu mă ocupam cu albinele și păpădiile erau un răsfăț preferat al albinuțelor mele harnice. Albinele produceau o miere aurie din aceste flori. Adesea, mă așezam în miezul activității și ascultam zumzetul de fericire al albinelor care sorbeau nectarul și îl duceau spre stup.

Păpădia obișnuită este o plantă foarte complexă. Puțini își iau timp să acorde atenție acestei plante. Floarea de păpădie se închide înainte de lăsarea serii. Apoi, dimineața devreme, se deschide. Floarea are aproximativ trei sute de petale alungite, înconjurate de două rânduri de bractee florale. Albinele își aruncă trompele în fiecare petală pentru a extrage nectarul.

Păpădia a fost adusă în America de Nord din Europa și Asia. Deoarece are o rădăcină pivotantă lungă, ea a supraviețuit călătoriei lungi. Sunt sigură că primele flori de păpădie i-au înviorat pe pionierii singuratici. Primii coloniști au consumat frunzele de păpădie și au măcinat rădăcina pentru a face din ea o băutură. De obicei sunt primele flori primăvara și ultimele toamna.

Vecinii mei nu au păpădii pe gazonul lor. Ei fac eforturi susținute pentru a menține gazonul verde. Pe gazonul meu, covorul este galben. Eu nu tund gazonul atât timp cât florile de păpădie sunt înflorite. Acestea sunt un aliment foarte bun pentru micuțele mele albine și pentru fluturași.

Poți tunde toate păpădiile din grădină. Altele vor apărea în ziua următoare. Sunt bucuroasă. Ele îmi amintesc de faptul că nici Isus nu renunță. Putem învăța să fim asemenea umilei păpădii. Întotdeauna gata să răsărim din nou și să strălucim.

autor: Patricia Cove

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO