Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.
Matei 5:16

Pe 18 iulie 2019 eram pe platformă pentru a recupera un obiect de care aveam nevoie în sala de judecată înainte de deschiderea oficială a lucrărilor, când un ofițer s-a apropiat de mine și m-a întrebat dacă îmi putea oferi un dar pentru grădina mea. Ea mi-a povestit entuziasmată despre această floare deșertică frumoasă, dar neobișnuită, care înflorește doar noaptea. M-am entuziasmat și eu. Am privit spre micuța buruiană nesemnificativă din mâna ei și mi-am zis: O altă buruiană pentru grădina mea! Amabilitatea ei era sinceră. Am hotărât că nu aveam nimic de pierdut dacă acceptam darul ei generos. După ce mi-a dat câteva instrucțiuni despre cum să îngrijesc planta, darul meu, ea m-a asigurat că mă aștepta o surpriză plăcută.

Așa cum mi-a promis, darul meu creștea văzând cu ochii. În centrul plantei au început să apară boboci. Frunzele ei lungi au început să se extindă tot mai mult. Într-o dimineață, m-am trezit cu o frumoasă floare galbenă, care a dispărut când soarele a început să prindă putere. Deci asta este! Planta mea deșertică s-a dovedit a fi o primulă de seară, numită în termeni botanici Oenothera Triloba. O plantă de care nu am mai auzit și nici nu am mai văzut, deși, de-a lungul anilor, am plantat multe varietăți de primulă de seară. Minunea este că temperatura de astăzi, 8 februarie 2021, în Southern Ontario, este de aproximativ nouăsprezece grade Celsius. Nu este chiar temperatura din deșert în timpul zilei! Darul meu zace acoperit sub o pătură de zăpadă și gheață, dar va răzbi până la primăvară, va înflori din nou frumos pentru a mă întâmpina la ușa de la intrare.

Vara trecută priveam pe fereastră de la etaj și, într-o dimineață, am surprins o scenă comică: un iepure, o veveriță și o pasăre încercau cu disperare să ajungă la primula de seară prin protecția de sârmă pe care am pus-o în jurul plantei. Deși a fost o adevărată luptă să îi asigur plantei mele supraviețuirea, prietenele mele cu pene păreau să se bucure și ele de darul meu.

Natura mă asigură că va fi o renaștere atunci când primăvara își va face apariția în câteva săptămâni. Această renaștere a serviciilor din natură ne reamintește de darul vieții pe care Dumnezeu ni l-a încredințat cu atâta har fiecăreia dintre noi. După cum fețele noastre sunt diferite, la fel și talentele și spiritul frumos și dulce pe care Dumnezeu l-a pus în fiecare dintre noi. Să nu îl înăbușim și nici să nu îl îngropăm, ci să îl ajutăm să strălucească pentru ca toți să îl vadă și să fie binecuvântați.

autor: Avis Mae Rodney

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO