Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cu mulțumire cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri! Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.
Filipeni 4:6,7

Uneori, am impresia că avem două vieți. Una pe care o afișăm în fața lumii și una, în interiorul nostru. Nu înseamnă că suntem falși sau mincinoși, pur și simplu poate nu ne simțim confortabil să arătăm ce se întâmplă cu adevărat în interiorul nostru.

De multe ori nu ne plac gândurile din capul nostru, pentru că ne lipsește pacea care ne-ar putea fi dată. Facem lucruri care știm că sunt greșite. Murmurăm atunci când nu primim ce credem că merităm. Pavel ne spune să aducem cererile noastre înaintea lui Dumnezeu prin rugăciuni, cereri și mulțumiri, deoarece doar Dumnezeu ne poate păzi inimile și gândurile în pace.

Pavel ne mai oferă câteva instrucțiuni care să ne ajute să purtăm de grijă gândurilor noastre: „Încolo, fraților, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească” (Filipeni 4:8). Oare toate lucrurile la care ne gândim respectă aceste trăsături? Cât de mult timp petrecem având astfel de gânduri?

Pavel ne invită: „Bucurați‑vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: bucurați‑vă! Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii! Domnul este aproape” (Filipeni 4:4,5). El nu doar că ne invită să fim fericiți, ci și să fim buni și să facem ca bunătatea să fie recunoscută de toți.

De multe ori, am spus sau i-am auzit pe alții spunând: „Este foarte greu. Este mai complicat decât pur și simplu să hotărăști să te bucuri sau să ai gânduri bune.”

Pavel a știut că este greu, dar el a mai știut de unde îi venea puterea. Chiar și în închisoare, el a spus: „Pot totul prin Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

La Dumnezeu nimic nu este imposibil. Doar avem nevoie să ne încredem în El și să credem făgăduințele Sale. De fiecare dată când viața este grea, ne putem aminti de cuvintele lui Pavel din Filipeni, ne putem ruga și Îi putem da lui Dumnezeu luptele noastre, cerându-I să ne ajute să avem gânduri bune, cinstite și pline de iubire și amintindu-ne că putem face totul – inclusiv să trecem prin aceste lucruri grele – deoarece Dumnezeu ne va da putere și va merge alături de noi.

autor: Cecilia Nanni

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO