Ce frumoase sunt pe munți picioarele celui ce aduce vești bune.
Isaia 52:7

După aceea, Isus a călătorit prin fiecare cetate și sat, predicând și vestind Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu. Împreună cu El erau cei doisprezece, precum și niște femei  care fuseseră vindecate de duhuri rele și de neputințe: Maria, numită Magdalena, din care ieșiseră șapte demoni, Ioana – soția lui Cuza, administratorul lui Irod –, Suzana și încă multe altele care Îi slujeau cu ceea ce aveau.
Luca 8:1-3 – NTR

Te-ai gândit vreodată la aceste femei și te-ai întrebat ce anume au făcut ele? Este suficient de uimitor – și probabil puțin șocant pentru acele vremuri – ca un grup de femei să călătorească din loc în loc în compania acestor bărbați, dar nu găsim nicio aluzie la vreun scandal.

Din cauza culturii, îmi imaginez că era greu pentru femeile din mulțimile care Îl urmau și Îl ascultau pe Isus să vină la El sau la ucenici cu întrebările lor, dar aici le vedem pe aceste femei – Maria, Ioana, Suzana și altele – pe care le puteau aborda cu întrebările lor. Din moment ce aceste femei călătoriseră împreună cu Isus și Îl ascultaseră destul de des, sunt sigură că ele puteau răspunde la multe întrebări. Cu siguranță că ele Îl auziseră predicând în sinagogi și în natură. Pe măsură ce s-au familiarizat tot mai mult cu Isus și cu ucenicii, probabil că ele au îndrăznit să pună întrebări chiar și pentru ele – învățând teologie!

Oare ce experiențe au putut să spună? Ele au văzut leproși vindecați, demoni alungați, învățători ai legii și farisei mustrați și pâine și pești înmulțiți. Chiar dacă nu au fost întotdeauna cu grupul, ele au auzit despre aceste evenimente. Nu aș fi surprinsă dacă aceste femei au adus și mai multe femei și chiar bărbați la Isus să îi vindece și să îi salveze.

Cei doisprezece bărbați nu au avut niciun venit cât timp au umblat cu Isus dintr-un capăt al țării în celălalt, atunci cum au plătit pentru hrană, poate pentru sandale și ocazional chiar și pentru cazare? Aceste femei finanțau lucrarea. Din veniturile lor, din ce aveau!

Deloc surprinzător că la cruce le vedem pe aceleași femei. Ele au fost primele care au aflat că El a înviat. Aceste femei! Femei ca tine și ca mine, dacă alegem acest lucru.

autor: Ardis Dick Stenbakken

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO