Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlinește.
Proverbele 19:21

La două săptămâni după cutremurul devastator din 2010 care a zdruncinat insula, eu și colegele mele făceam pachete cu produse medicale și obiecte de îngrijire de bază pe care doream să le luăm cu noi în Haiti. Urma să mergem acolo ca asistente medicale voluntare, pe o perioadă de două săptămâni. Tot împachetând lucruri, ne-am dat seama că nu vom putea duce cu noi toate cutiile.

Dar era o cutie pe care voiam neapărat să o iau cu mine, o cutie cu Pedialyte (Soluție, ce poate avea diferite arome, care ajută la înlocuirea lichidului pierdut din organism și electroliți. Ajută la prevenirea deshidratării. – n.r.) Pe când mă chinuiam eu să închid cutia cu bandă, colegele mele mi-au spus să o las acolo. Foarte hotărâtă, eu le-am spus că nu aveam de gând să las cutia. Tot drumul spre Haiti am avut bătăi de cap cu acea cutie. La un moment dat, chiar mi-aș fi dorit să o fi lăsat acasă, dar, prin harul lui Dumnezeu, cutia a ajuns în Haiti.

Într-o zi, după ce am lucrat în clinică douăsprezece ore lungi, eram pregătite să ne îndreptăm spre corturile noastre și să mâncăm ceva. Când am intrat în spital, Lil a sugerat să mergem pe la Secția de neonatologie. Când am intrat în clădire, am văzut că acolo era înfiorător de liniște peste tot, puteai auzi musca. Nu era personal, nu erau doctori sau asistente. Am făcut câțiva pași și ne-am dat seama că bebelușii nu mișcau și erau deshidratați. Colegele mele au strigat entuziasmate: „Jannett, adu Pedialyte!” Am adus cutia de Pedialyte, am găsit niște seringi și am început să hrănim bebelușii. În cele din urmă, doctorii și asistentele au preluat îngrijirea bebelușilor și aceștia și-au revenit încet-încet.

În timp ce ieșeam din clădire, nimeni nu a spus nimic! Ne-am îndreptat inimile spre Dumnezeu, mulțumindu-I pentru modul în care ne-a condus în acea seară. Dumnezeu a știut că urma să avem nevoie de Pedialyte și a făcut în așa fel încât să îl luăm cu noi, îndrumându-ne apoi spre Secția de neonatologie.

Surorile mele, Dumnezeu are un plan pentru viața voastră. Noi trebuie să călcăm pe urmele pașilor Lui pentru a împlini voia Sa divină. Oricare ar fi provocările cu care te confrunți astăzi, nu ești singură – Dumnezeu este cu tine și întotdeauna va fi cu tine.

Isus, Mântuitorul meu, Îți mulțumesc pentru dragostea Ta și pentru călăuzirea Ta în viața noastră. Ajută-ne să ascultăm întotdeauna îndemnurile Duhului Sfânt. Păstrează-ne inimile curate, fă-ne vrednici de dragostea Ta necondiționată. Isus, Te iubim!

autor: Jannett Maurine Myrie

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO