Dacă iertați oamenilor greșelile lor, și Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre.
Matei 6:14

Nu îmi amintesc foarte multe lucruri din copilărie, dar o lecție mi-a rămas bine întipărită în minte pentru toată viața. S-a întâmplat pe când aveam unsprezece sau doisprezece ani. Dintotdeauna am fost o persoană timidă, și la școală nu îmi făceam prieteni prea ușor. Astfel că a fost cu adevărat o surpriză când am fost invitată la petrecerea de ziua de naștere a uneia dintre colege. Deoarece ea locuia la doar câteva străzi depărtare de casa mea, fratele meu mai mare m-a condus până la casa colegei mele. Am fost atât de încântată să fiu escortată de fratele meu mai mare, încât tot drumul am fost cufundată în conversația pe care o purtam.

Nu îmi amintesc prea multe despre petrecere, dar îmi amintesc că, în momentul în care eram pregătită să plec, nu îmi puteam aminti în ce direcție să o iau, când am ajuns la trotuar. Așa că am întrebat-o pe una dintre fetele de la petrecere. Ea mi-a spus că la stânga. Așa am făcut. După ce am pornit spre stânga, am mai parcurs o distanță scurtă. Dar ceva nu îmi părea în regulă. M-am întors și am pornit în direcția opusă. În timp ce treceam pe trotuarul care duce spre casa colegei mele, am observat că în ușă stăteau două fete și mă priveau. Una dintre ele îmi spusese să o iau la stânga. Fetele arătau cu degetul și râdeau. Apoi mi-am dat seama că trimiterea într-o direcție greșită nu a fost accidentală, ci intenționată.

Prima mea reacție a fost să mă simt rănită de faptul că voiau să îmi facă o farsă. Am continuat să merg și am auzit o voce caldă: „Iartă-le. Nu de dragul lor, ci de dragul tău.”

Am ales să le iert.

În următoarele decenii, acel incident s-a repetat de nenumărate ori, ocazii în care cineva dorea să facă sau să spună ceva care să aibă un impact negativ în viața mea. De fiecare dată auzeam același glas dulce: „Iartă-i. Nu de dragul lor, ci de dragul tău.” Întotdeauna am ales iertarea.

Iertarea nu este întotdeauna ușoară. Iertarea nu neagă sau scuză ce a făcut cealaltă persoană. Dar a-i ierta pe ceilalți este crucial în relația noastră cu Hristos. Au fost multe ocazii în viața mea în care ceea ce se dorea a-mi face rău, Dumnezeu a schimbat și a transformat în ceva bun (Geneza 50:20). Indiferent ce se întâmplă, iertarea întotdeauna este alegerea cea mai bună. Sunt bucuroasă că am ascultat acel glas blând și dulce în toți acești ani. Și mă rog ca fiecare dintre noi să asculte acest glas astăzi și în fiecare zi.

autor: Sharon Clark

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO