Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste și cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el.
1 Ioan 4:16

M-am așezat la o masă împreună cu patru fete de clasa a treia și ne-am jucat bingo cu înmulțiri. Eu alegeam un cartonaș și apoi enunțam problema de înmulțire, iar ele puneau un marker de plastic pe răspunsul de pe cartonașul lor, încercând să aibă cinci reușite consecutive. Una dintre fete ne-a spus exact cum avea să câștige jocul și care coloană conținea combinația câștigătoare. Am mai enunțat câteva probleme matematice, dar situația nu decurgea deloc așa cum a prezis tânăra domnișoară. Încă o problemă matematică și buza de jos s-a curbat și am auzit-o plângându-se: „Dumnezeu mă urăște!”

Acel enunț m-a surprins. M-am gândit puțin ce ar trebui să îi răspund. Am prezentat încă o problemă matematică și din nou copila a rostit aceleași cuvinte: „Dumnezeu mă urăște!”

„Nu prea cred!” i-am spus.

Una dintre celelalte fete a intervenit și ea: „Nu prea cred că Dumnezeu urăște pe careva.” Am fost încurajată să văd că ea Îl vedea pe Dumnezeu ca fiind iubitor.

Am continuat să enunț probleme matematice și la fiecare problemă nouă, eleva mea își punea markerul pe un răspuns care o făcea fericită. Acum striga așa: „Nu, nu mă urăște!” și își ridica mâna spre cer, exclamând: „Doamne, mulțumesc!”

Deși reacțiile fetei erau schimbătoare, eram conștientă totodată că ceea ce vedeam în fața ochilor mei era o realitate. De câte ori atunci când viața este grea nu suntem și noi ispitiți să Îl învinuim pe Dumnezeu sau să ne temem că El nu ne iubește? Circumstanțele ne pot părea uneori la fel de nesemnificative pentru Dumnezeu cum era situația acestei fete pentru mine.

Recent, am stat de vorbă cu o femeie care a avut parte de mai multe necazuri decât cred că ar putea duce cineva. Durerea ei era reală, dar ea a râs atunci când i-am povestit de această întâmplare. I-am reamintit că în situații de durere și de întristare maximă ne este ușor să punem la îndoială dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Dar, chiar în acele momente, este nevoie să ne preocupăm mintea cu lucruri care ne amintesc de caracterul Său iubitor: pasaje din Scriptură, rugăciune, timp petrecut în natură și părtășia cu prieteni creștini care ne susțin.

Draga mea, ia-ți astăzi câteva clipe pentru a-ți reaminti cât de mult te iubește Dumnezeu. Îți doresc să fii întotdeauna conștientă de marea Sa dragoste și fie ca ea să îți umple inima.

autor: Marsha Hammond-Brummel

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO