Fiindcă, dacă eu vestesc Evanghelia, lucrul acesta nu este pentru mine un motiv de laudă, pentru că este o îndatorire pusă asupra mea. Căci este vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia!
1 Corinteni 9:16, NTR

Ați simțit vreodată că Dumnezeu vă îndeamnă să faceți ceva ce nu vă face plăcere, însă îndemnul a fost atât de puternic, încât a trebuit să mergeți înainte? Aceasta a fost povestea mea de viață în slujirea femeilor. Chemarea la slujire în acest departament a fost atât de puternică, încât nu am putut să spun „nu” conducerii lui Dumnezeu din acel moment. De-a lungul anilor, chemarea a devenit tot mai puternică. Chiar și acum, după ce am încetat să lucrez oficial în Departamentul Slujirea femeii, voi continua să lucrez pentru a veni în sprijinul surorilor din biserică și din comunitate. Chemarea pe care a pus-o Dumnezeu asupra mea îmi amintește de versetul de astăzi, în care Pavel spune că a predicat Evanghelia pentru că Dumnezeu a pus o „îndatorire” asupra lui. El știa că nu poate să refuze chemarea. Așa simt și eu în legătură cu lucrarea pentru surorile mele.

Dumnezeu pune o chemare pe umerii fiecărui copil al Său, și aici sunt incluse și fiicele Lui – eu și voi. Suntem chemate să reprezentăm caracterul Său înaintea tuturor celor cu care venim în contact. Suntem chemate să-i iubim pe oameni, așa cum a făcut Domnul Isus pe acest pământ. Suntem chemate să rostim cuvinte amabile, de încurajare, pentru a-i zidi pe cei din jurul nostru. Suntem chemate să fim receptive la durerile și suferințele celor pe care îi aduce Dumnezeu în viața noastră. Și suntem chemate să împărtășim speranța veștii celei bune pe care a dat-o Isus tuturor.

Chemarea lui Dumnezeu este pentru toți credincioșii, dar este și specifică. El ne cheamă să facem ce stă scris mai sus în moduri și medii diferite. În călătoriile mele în toată lumea am auzit atât de multe relatări și am aflat atât de multe modalități prin care surorile mele își îndeplinesc chemarea de la Dumnezeu. Unele femei confecționează eșarfe pentru cele care și-au pierdut părul ca urmare a cancerului; altele fac saci de dormit pentru mamele ai căror copii s-au născut prematuri; unele gătesc pentru cei aflați în nevoie; altele împart alimente celor fără adăpost sau îi vizitează pe cei bolnavi. Altele merg în vizită la orfelinate și țin în brațe bebeluși, ca aceștia să poată simți dragostea lui Dumnezeu. Și lista poate să continue.

Draga mea soră, ești chemată de Dumnezeu. Nu te îndoi niciodată de chemarea ta. Dacă nu știi ce te-a chemat Dumnezeu să faci, întreabă-L. Dacă nu răspunde imediat, atunci fă ce-ți place mai mult… pentru a-i ajuta pe ceilalți. Coase, croșetează, împletește și apoi dă ce ai făcut mamelor defavorizate, care au nevoie de haine pentru copiii lor. Dacă îți place să citești, atunci citește Cuvântul lui Dumnezeu celor vârstnici sau cu probleme de vedere. Fă tot ce poți, iar Dumnezeu va face restul.

Heather-Dawn Small

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO